TikTok: Νομοσχέδιο για απαγόρευσή του στην Αμερική


Από έξω την ίδια ώρα μικρή διαδήλωση υπέρ του ΤikTok λένε πως έκανε καλύτερη την ζωή τους.

Ήρθε το τέλος είναι το μήνυμα των ΗΠΑ στην Κινεζική TikTok και «ρίχνουν» μαύρο στην δημοφιλή πλατφόρμα που δεν θα μπορεί πια να κάνει τα δικά της στην Αμερική. Ο Έλον Μασκ με δημοσίευση τάχτηκε κατά της απαγόρευσής του.

«Το ΤikTok είναι απειλή στην εθνική μας ασφάλεια, επειδή η ByteDance συνδέεται με το Κομουνιστικό Κόμμα της Κίνας και το ξέρουμε επειδή το λέει η ηγεσία της εταιρείας αλλά και το απαιτεί ο νόμος της Κίνας άρα αυτός ο νόμος πιέζει το ΤikTok να διαχωριστεί από το Κουμμουνιστικό Κόμμα Κίνας, δεν αφορά αμερικανικές εταιρείες».

Το τέλος δεν είναι ξαφνικός θάνατος, οι προειδοποιήσεις πολλές, δεν εισακούστηκαν όμως, ακόμα και τώρα οι ΗΠΑ δεν προχωρούν σε συντριπτικό πλήγμα δίνουν προθεσμία συνολικά φτάνει τον έναν χρόνο, αν το ΤikTok αλλάξει χέρια μπορεί να σωθεί και να παραμείνει στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ.

«Το ΤikTok λέει πως τα δεδομένα δεν είναι προσβάσιμα σε υπάλληλους του στην Κίνα ψέματα υπάλληλοι στην Κίνα έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα».

Αν όχι η απόφαση είναι όπως όλα δείχνουν ειλημμένη και το μόνο που μένει είναι αν και πως θα απατήσει η Κίνα, οι Αμερικάνοι στον ψυχρό πόλεμο παίζουν και το χαρτί της επιστήμης. Επιστήμονες κάνουν λόγο για διανοητικά προβλήματα στους χρήστες, ο περίφημος αλγόριθμος άλλο ένα χαρτί στο σκληρό πόκερ της Ουάσιγκτον και οι πληροφορίες για «TikTok– Δούρειο Ίππο» για υποκλοπή πληροφοριών κερασάκι στην τούρτα.

«Ο νόμος έχει γραφτεί έτσι που ο Πρόεδρος μπορεί στην ευχέρεια του να περιλάβει και άλλες εταιρείες που δεν είναι Social Media».

Οι Αμερικάνοι βάζουν μπροστά την εθνική ασφάλεια της χώρας τους βλέπουν από πίσω τις υπηρεσίες της Κίνας άλλωστε ήδη έχει απαγορευθεί όχι μόνο η χρήση, αλλά ακόμα και το «κατέβασμα» του application σε συσκευές κυβερνητικών αξιωματούχων των ΗΠΑ.

«Υπάρχουν κίνδυνο, είναι στην πραγματικότητα για τον έλεγχο των δεδομένων των Αμερικάνων και αν νοιαζόμαστε τότε θα σταματήσουμε την πώληση δεδομένων των Αμερικάνων σε όλο τον κόσμο όχι μόνο την Κίνα».

Ο πρώτος διδάξας πάντως ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε βρει απέναντι του τα δικαστήρια που τάχθηκαν υπέρ την ελευθερίας του λόγου, τότε δύο Αμερικανικοί κολοσσοί ήταν έτοιμοι να αγοράσουν μερίδιο, αλλά το Πεκίνο έβαλε στοπ.

Tώρα στον δημόσιο διάλογο μπαίνει ο αλγόριθμος, τα προβλήματα, το μπλε φως, αν επηρεάζει και πόσο τους 170 εκατομμύρια Αμερικάνους που έχουν TikTok.



megatv.com