Το ελατοσκέπαστο χωριό της Αρκαδίας που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό


Σε μια ελατοσκέπαστη πλαγιά, στην Αρκαδία μοιάζει σαν να έχει ακουμπήσει για να ξεκουραστεί ένα χωριό διαφορετικό από τα άλλα. Ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Πελοποννήσου που είναι κυριολεκτικά φωλιασμένο μέσα σε ένα ελατοδάσος.

Οι εικόνες είτε βρεθείς εκεί είτε τις δεις από φωτογραφίες και βίντεο, μπορούν να σου αποκαλύψουν την μαγεία του τοπίου. Επιβεβαιώνουν, επίσης, ότι η φύση είναι ο καλύτερος καλλιτέχνης. Όλα αυτά, λοιπόν, βρίσκονται, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv σε ένα χωριό το οποίο αποκαλείται Χρυσοβίτσι. Πιθανόν να έχεις ακούσει να μιλούν για την ομορφιά του και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον που το περιβάλλει.

Το ελατοσκέπαστο ελληνικό χωριό που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό

Το Χρυσοβίτσι, αυτό το ορεινό χωριό του Νομού Αρκαδίας είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.073 μέτρων σε αυτή την πανέμορφη ελατοσκέπαστη πλαγιά του Μαινάλου. Αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Πελοποννήσου και είναι ένας ιδανικός προορισμός για να ξεκινήσεις τις πρώτες αποδράσεις του φθινοπώρου αλλά και να προγραμματίσεις αυτές του χειμώνα. Πρόκειται για έναν ανακηρυγμένο παραδοσιακό οικισμό δυτικά της Τρίπολης και περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από αυτήν.

Όπου κι αν γυρίσεις το μάτι σου στο χωριό Χρυσοβίτσι, θα αντικρίσεις καταπράσινα τοπία και τη φύση να οργιάζει. Κάτι που συναντάς μεν σε πολλά μέρη της χώρας αλλά όχι με τη μορφή που είναι εκεί. Ίσως είναι το γεγονός ότι το χωριό αυτό είναι σαν να έχει για σκεπή τα έλατα. Ο οικισμός γίνεται ένα με τα δέντρα και το υπόλοιπο περιβάλλον, δηλαδή την πανίδα που ζει εκεί.

Κοιτώντας τις εικόνες του καναλιού Haanity από ψηλά θαρρείς και θες να τρέξεις μέσα στο δάσος. Να ξαποστάσεις σε έναν κορμό και μετά να αρχίσεις και πάλι την εξερεύνηση. Πρώτη φορά που επισκεφθήκαμε το Χρυσοβίτσι ήταν τέλη φθινοπώρου. Χρυσοκίτρινα και πράσινα χρώματα σε έναν συνδυασμό που δύσκολα μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους αν δεν το δει από κοντά.

Μπορείς να πάρεις, πάντως, μια γεύση από το παρακάτω βίντεο…

newsbeast.gr



Πηγή