Το ΕΣΡ απάλλαξε τον Στ. Χίο, αποδεχόμενο ότι το makeleio.gr ανήκει σε… μετανάστη

Μένοντας στους “τύπους” και αγνοώντας την ουσία, το ΕΣΡ έκρινε ότι το makeleio.gr  δεν ανήκει στον Στέφανο Χίο, αλλά σε… αλλοδαπό μετανάστη, ο οποίος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του. Ετσι απάλλαξε τον σκανδαλοθήρα δημοσιογράφο από την κατηγορία για εκπομπή με υβριστικό περιεχόμενο, που αναρτήθηκε στον συγκεκριμένο ιστότοπο (www.makeleio.gr).

Σε απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία και δημοσιεύθηκε χθες, το Συμβούλιο αποφαίνεται ότι “ο εγκαλούμενος πρέπει να απαλλαγεί των αποδοθεισών σε αυτόν κατηγοριών, λόγω της μή συνδρομής στο πρόσωπό του της ιδιότητας του παρόχου υπηρεσιών μέσων επικοινωνίας“.

Η υπόθεση αφορά την εκπομπή “ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ XI” της 24 Ιανουαρίου 2022  που μεταδόθηκε από τον ιστότοπο makeleio.gr με παρουσιαστή τον Στέφανο Χίο. Σύμφωνα με το ΕΣΡ, “σε όλον σχεδόν τον χρόνο της εκπομπής, ο παρουσιαστής της στρέφεται με βωμολοχικό και ιδιαιτέρως προσβλητικό τρόπο κατά της κυβέρνησης και άλλων ρητώς αναφερόμενων προσώπων”.

“Μετά τη μετάδοσή της, η εκπομπή παρέμεινε αναρτημένη στον ως άνω ηλεκτρονικό ιστότοπο και ήταν ελεύθερα προσβάσιμη στο κοινό”, αναφέρει το ΕΣΡ Στη συνέχεια αναρτήθηκε  στον ηλεκτρονικό ιστότοπο https://rumble.com/user/makeleio και παρέμεινε ελεύθερα προσβάσιμη στο κοινό

Κατά περίεργο τρόπο η πλειοψηφία των 9 μελών του ΕΣΡ δέχθηκε ότι η ιστοσελίδα ανήκει σε αλλοδαπούς μετανάστες, αν και συχνά αναρτάται σε αυτήν ρατσιστικό περιεχόμενο, ενώ ο παρουσιαστής Στέφανος Χίος εκτοξεύει ύβρεις εναντίον των μεταναστών.

Το ΕΣΡ στην απόφαση του δεν διευκρινίζει αν έλεγξε τα οικονομικά στοιχεία των εμπλεκομένων προσώπων- όπως έχει τη δυνατότητα εκ του νόμου, ή αν έμεινε μόνο στις δικαστικές αποφάσεις που προσκόμισε ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος.


sofokleousin.gr