Το Ιράν εξακολουθεί να «δείχνει» το Ισραήλ ως υπαίτιο της δολοφονίας Fakhrizadeh

Ο Ιρανός Υπουργός Ασφάλειας, Hojat al-Islam Syed Mahmoud Alawi, δήλωσε ότι το υπουργείο βρήκε πολλές ενδείξεις για τη δολοφονία του επικεφαλής του Οργανισμού Έρευνας και Καινοτομίας στο Υπουργείο Άμυνας και την Ανάθεση των Ένοπλων Δυνάμεων, Mohsen Fakhrizadeh.

Εξήγησε ότι οι ενδείξεις αποκαλύπτουν τις λεπτομέρειες αυτού του εγκλήματος και ότι οι πολίτες θα ενημερωθούν άμεσα για τα σαφή αποτελέσματα που θα επιτύχει το Υπουργείο Ασφαλείας στο θέμα αυτό.

Η Υπηρεσία Τύπου του Ιράν ανέφερε ότι είχε λάβει επιβεβαιωμένα έγγραφα που αποκαλύπτουν την άμεση συμμετοχή πρακτόρων και μελών των υπηρεσιών πληροφοριών της «ισραηλινής οντότητας και της τρομοκρατικής ομάδας υποκριτών (Μουτζαχεντίν Χαλκ)» στο σχεδιασμό και την εφαρμογή της δολοφονίας του επιφανούς Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποδεσμεύθηκαν μέσω του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων, η εξέταση των όπλων που άφησαν οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Fakhrizadeh απέδειξε ότι τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ισραηλινά και φέρουν τη φράση «κατασκευάστηκαν στο Ισραήλ (made in Israel».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο εξέχων πυρηνικός επιστήμονας δολοφονήθηκε από ένα τηλεκατευθυνόμενο πυροβόλο όπλο που είχε εγκατασταθεί σε ένα φορτηγό όχημα Nissan.

Οι νέες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι το πολυβόλο κατασκευάστηκε από το Ισραήλ και ενεργοποιήθηκε μόλις αναγνώρισε την εικόνα του επιστήμονα, εξαπολύοντας πολλαπλές ριπές.

Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες δείχνουν ότι «η βομβιστική επίθεση με φορτηγά πραγματοποιήθηκε με στόχο αρχικά την εξάλειψη των φρουρών του Ιρανού επιστήμονα και μετέπειτα την καταστροφή του τηλεκατευθυνόμενου όπλου, ώστε να μην παραμείνουν εγκληματολογικά αποδεικτικά στοιχεία στο σημείο της δολοφονίας.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ