Το κέικ όπως δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει
Υλικά
4 αβγά
3 κούπες αλεύρι
¾ κούπας λάδι
1 γιαούρτι 2%
10 φέτες μπέικον (ή γαλοπούλα , ή κοτόπουλο ή ανάμεικτα)
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
3 κούπες τυριά τριμμένα (της αρεσκείας σας)
4 λιαστές ντομάτες κομμένες (ή ελιά, πιπεριά)
Λίγη ρίγανη , λίγο θυμάρι
Ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπήστε με το σύρμα τα αβγά σε ένα μπολ και έπειτα ρίξτε το γιαούρτι, το λάδι, τα τυριά, το μπέικον, τις ντομάτες και τα μυρωδικά. Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφού τα ανακατέψετε, τα ρίχνετε στο μείγμα με τα αβγά σιγά – σιγά ενώ παράλληλα ανακατεύετε με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι. Αλευρώστε και βουτυρώστε την φόρμα σας. Αφού βάλετε το μείγμα σας στην φόρμα, πασπαλίστε από πάνω παρμεζάνα για να κάνει κρούστα στο ψήσιμο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει και δείτε την κρούστα.