Το κτίριο που ήθελε να αγοράσει η "Άννα Ντέλβι" (Σορόκιν) πωλείται $135 εκατ.

Η “Άννα Ντέλβι” (Άννα Σορόκιν) ήθελε να εγκαταστήσει το ίδρυμα τέχνης που θα έφερε το όνομά της στη Νέα Υόρκη, στο Μανχάταν, στη 281 Park Avenue South.

Για να επιτευχθεί αυτό, παρουσιαζόταν ως χρυσή κληρονόμος αριστοκρατικής γερμανικής οικογένειας και εξαπάτησε ανθρώπους και οργανισμούς για να τη χρηματοδοτήσουν.

Τελικά κατηγορήθηκε για κλοπή μεγάλων χρηματικών ποσών, απόπειρα κλοπής μεγάλων χρηματικών ποσών και κλοπή υπηρεσιών και η ιστορίας της απεικονίστηκε στη σειρά «Inventing Anna» του Netflix, με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Γκάρνερ ως Ντέλβι.

Το κτίριο, επίκεντρο της απάτης της – γνωστό ως Church Missions House – είναι τώρα προς πώληση έναντι 135 εκατομμυρίων δολαρίων, τιμή πέντε φορές πάνω από τα 29 εκατομμύρια δολάρια που προσπαθούσε να συγκεντρώσει η Ντέλβι.

Το έξι ορόφων κτίριο, που ανεγέρθηκε το 1894 από τους αρχιτέκτονες Έντουαρντ Τζ. Νέβιλ Στεντ και Ρόμπερτ Γ. Γκόμπσον σε φλαμανδικό-αναγεννησιακό στιλ, ήταν η έδρα της Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολικής Εταιρείας της Επισκοπικής Εκκλησίας για μεγάλο μέρος του 20ου αιώνα.

Το κτίριο πουλήθηκε το 1963 στην Ομοσπονδία Προτεσταντικών Οργανισμών Πρόνοιας (FPWA). Η Επιτροπή Προστασίας Αξιοθέατων της Νέας Υόρκης όρισε το Church Missions House ως ορόσημο το 1979 και προστέθηκε στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων το 1982.

Το κτίριο πουλήθηκε για 50 εκατομμύρια δολάρια το 2014 και αγοράστηκε από την RFR Holding.

Το Μουσείο Φωτογραφίας της Σουηδίας, Fotografiska, το απέκτησε με leasing το 2017 για να εγκαταστήσει το παράρτημά του στη Νέα Υόρκη.

«Ο χαρακτήρας, η αίσθηση, ο φωτισμός. Δεν υπάρχει κανένα παρόμοιό του» ανέφερε ο Ταλ Αλεξάντερ, από την εταιρεία ακινήτων Official που έχει αναλάβει την πώλησή του.

Η Άννα Ντέλβι, γεννημένη στη Ρωσία Γερμανίδα υπήκοος, η οποία κατάφερε να εξαπατήσει τράπεζες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, μια εταιρεία ναύλωσης ιδιωτικών αεροσκαφών αλλά και την ελίτ της Νέας Υόρκης δεν θα προσπαθήσει να αγοράσει ξανά το κτίριο. Από τον Ιούνιο του 2022, παραμένει υπό κράτηση σε φυλακή της κομητείας Όραντζ. Υπέγραψε επίσης συμφωνία για ένα νέο ντοκιμαντέρ που θα συνεχίσει την ιστορία της, από εκεί που τελειώνει στη σειρά «Inventing Anna».


sofokleousin.gr