Το 16χρονο κορίτσι ζούσε έναν εφιάλτη για περίπου δύο χρόνια στα χέρια του ιερέα

Για δέκα ολόκληρες ημέρες η αστυνομία είχε βάλει στο στόχαστρο και παρακολουθούσε τον 39χρονο ιερέα και πατέρα τριών παιδιών, που λειτουργούσε σε ενορία των Κάτω Πατησίων και φέρεται να βίαζε κατ΄εξακολούθηση ανήλικη.

Το 17χρονο κορίτσι που κατήγγειλε στην αστυνομία τον εφιάλτη, που βίωνε από τα τέλη του 2019 έως τα μέσα του 2020, είχε φτάσει σε σημείο να τον βλέπει και να λιποθυμάει από φόβο.

Η ανήλικη βρισκόταν σε σοκ, όμως φοβόταν να πει στην οικογένεια της τι βίωνε, μέχρι τη στιγμή που έλυσε τη σιωπή της, μετά από ταινία που είδε με κακοποιήσεις παιδιών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το παιδί γνώρισε τον ιερέα στο κατηχητικό, όπου άρχισε να πηγαίνει μετά από προτροπή της θείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας την απομόνωνε μετά από κάθε κατήχηση και αφού την έβαζε να εξομολογείται, τη βίαζε, λέγοντάς πως στα μάτια του θα βλέπει «τον πατέρα και τον δάσκαλο της». «Μετά τον Θεό είμαι εγώ για σένα. Είμαι οι γονείς σου, ο φίλος σου, ο δάσκαλος σου, τα πάντα».

Αφού κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, την έβαζε να του στέλνει φωτογραφίες από διάφορα σημεία του σώματος της, ενώ και ο ίδιος έστελνε το μόριο του.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο 37χρονος συνελήφθη και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό.

Έξω από το γραφείο του ανακριτή βρέθηκε η κόρη του ιερέα, η οποία φώναζε πως ο πατέρας της είναι αθώος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορίες προς το πρόσωπο του ιερέα κρίνονται πολύ σοβαρές και μάλιστα ερευνάται, αν υπάρχουν και άλλα θύματα.

Θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, όποτε και αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή για να απολογηθεί, αφότου σήμερα έλαβε προθεσμία.

Επιπλέον, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο ιερέας τέθηκε σε αργία και, παράλληλα με τη Δικαιοσύνη, ξεκινούν οι ανακρίσεις από τα εκκλησιαστικά όργανα προκειμένου -εάν προκύψουν στοιχεία- να παραπεμφθεί σε εκκλησιαστικό δικαστήριο

vradini.gr


agrinio24.gr