Τουρκία: Μητέρα έχασε την επιμέλεια του γιού της με πρόσχημα …τον κορωνοϊό

Μια νοσοκόμα από την Τουρκία, έχασε την επιμέλεια του πεντάχρονου γιου της μετά από δικαστική μάχη με τον εν διαστάσει σύζυγό της, αφού ένα δικαστήριο στην πόλη Ορντού, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, έκρινε ότι η δουλειά της αποτελεί κίνδυνο για την υγεία του.

Το δικαστήριο θεώρησε ότι η Κεμίλ Ντενίζ είναι κίνδυνος για την υγεία λόγω των πιθανοτήτων να προσβληθεί από κορωνοϊό, καθώς καθημερινά παλεύει σώσει δεκάδες ζωές ανθρώπων.

Ως αποτέλεσμα αυτού, έδωσαν την κύρια επιμέλεια του γιου της στον μπαμπά του – ο οποίος εργάζεται ως αστυνομικός.

Η 31χρονη γυναίκα εργάζεται στη μονάδα Υπηρεσιών Υγείας του Κρατικού Νοσοκομείου της πόλης Ορντού. Η Κεμίλ υπέβαλε αίτηση για διαζύγιο εναντίον του Μεχμέτ Ατάκεν Ντενίζ, μετά από επτά χρόνια γάμου και της είχε ήδη δοθεί η προσωρινή επιμέλεια του γιου τους, Κουζέι, εν αναμονή της οριστικής απόφαση του δικαστηρίου.

Η Κεμίλ Ντενίζ με τον γιο της Kουζέι

Ωστόσο, ο Μεχμέτ παραπονέθηκε ότι το αγόρι κινδύνευε να κολλήσει κορωνοϊό από τη μαμά του, λόγω της υψηλού κινδύνου εργασίας που κάνει.

Η απόφαση του δικαστή ανέφερε χαρακτηριστικά: «Λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή μεταδοτικότητα της πανδημίας του κορωνοϊού, συνήχθη το συμπέρασμα ότι θα είναι προς το συμφέρον του παιδιού να δοθεί η προσωρινή επιμέλεια του στον πατέρα, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο».

Μετά την απόφαση αυτή, η μαμά τόνισε: «Όλοι λαμβάνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά του κορωνοϊού. Το Υπουργείο Υγείας μου παρέχει όλο τον εξοπλισμό μου. Υποβάλλομαι σε τεστ κάθε μέρα και αυτό που βλέπω είναι μια προσπάθεια από πλευράς του πατέρα για να μου πάρει το παιδί».

Το δικαστήριο επέτρεψε στην Κεμίλ να βλέπει τον γιο της κάθε σαββατοκύριακο, μέχρι να ολοκληρωθεί η υπόθεση και να ληφθεί η τελική απόφαση για την επιμέλεια.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ