Τούρτα πανακότα με λευκή σοκολάτα και φράουλες


Στο νέο τεύχος του περιοδικού «Ζάχαρη & Αλεύρι» με αφορμή μια πανακότα ετοιμάζουμε 4 γλυκά: τούρτα, σάντουιτς με γέμιση πανακότας, αλμυρή πανακότα και πανακότα με σος καραμέλας. Κυκλοφορεί από τις 5/4 στα περίπτερα!

Ο συνδυασμός κρέμας με λευκή σοκολάτα είναι πάντα ακαταμάχητος σε νοστιμιά, αλλά και σε υφή. Αυτή η εύκολη τούρτα θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση.

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20′ / Αναμονή: 1 βράδυ

Υλικά

3 + 3/4 κούπας (750 γρ.) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 + 1/4 κούπας (250 γρ.) γάλα φρέσκο, πλήρες

6 κουτ. σούπας (80 γρ.) ζάχαρη

150 γρ. λευκή σοκολάτα, τεμαχισμένη + 100 γρ. χωριστά, την οποία θα λιώσουμε

12 φύλλα ζελατίνης (20 γρ.)

3 κούπες (60 γρ.) κορν φλέικς φράουλες, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης μέσα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα ετοιμάζουμε ένα μπεν μαρί και λιώνουμε τα 100 γρ. λευκή σοκολάτα. Μόλις λιώσει, την αποσύρουμε και την ανακατεύουμε απαλά με τα κορν φλέικς. Ακουμπάμε ένα τσέρκι 22 εκ. πάνω σε μια βάση για τούρτες ή σε μια ίσια πιατέλα, αδειάζουμε εκεί το μείγμα σοκολάτας, το ισιώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη να σταθεροποιηθεί.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, για να μην παραμείνει στη ζεστή κατσαρόλα, όπου θα αργήσει πολύ να κρυώσει. Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το παγωμένο νερό και τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύουμε και λιώνουν αμέσως. Ρίχνουμε μέσα τα 150 γρ. τεμαχισμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να λιώσει και να ενσωματωθεί. Για να κρυώσει πιο γρήγορα η κρέμα και να αποκτήσει καλύτερη υφή, τοποθετούμε το μπολ μέσα σε ένα μεγαλύτερο δοχείο γεμάτο κρύο νερό και παγάκια. Ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να αρχίσει να κρυώνει και να δένει, και τότε την αδειάζουμε πάνω από τη βάση με τα κορν φλέικς, μέσα στο τσέρκι.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον (καλύτερα για 1 βράδυ), μέχρι να πήξει καλά η στρώση της πανακότας. Για να αφαιρέσουμε το τσέρκι εύκολα, το ζεσταίνουμε ελαφρώς με το πιστολάκι για τα μαλλιά ή με ένα φλόγιστρο. Σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες.

kathimerini.gr



Πηγή