Τραγανές κροκέτες με κιμά και ρύζι

Υλικά για 20 κροκέτες:

½ κιλό βοδινό ή αρνίσιο κιμά

1 φλ. τσαγιού ρύζι βρασμένο

1 φλ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη

4 κ.σ. μαϊντανό

1 φλ. τσαγιού αλεύρι

2 αυγά χτυπημένα

2 κ.σ. παξιμάδι τρίμμα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ρύζι, τον κιμά και την τριμμένη γραβιέρα. Προσθέστε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 1 – 2 ώρες. Βγάλτε έπειτα το μείγμα από το ψυγείο και πλάστε σε μακρόστενες ή στρογγυλές κροκέτες. Αλευρώστε κάθε κροκέτα και βουτήξτε την πρώτα στο αυγό και μετά στο τρίμμα από το παξιμάδι. Τηγανίστε τις σε μπόλικο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν τραγανές.

vita.gr

Πηγή