Τρουφάκια σοκολάτας


Εύκολο / Προετοιμασία: 30΄, Aναμονή: 5 – 6 ώρες

Υλικά (για περίπου 30 τεμάχια)

  • 380 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 55% κακάο, σε μικρά κομμάτια
  • 250 ml νερό
  • 2 κουτ. σούπας μπράντι (ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας)
  • 100 γρ. κακάο  σε σκόνη

Διαδικασία

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μπολ ή μικρή κατσαρόλα που στερεώνουμε πάνω από κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βράζουμε το νερό, το ρίχνουμε στη σοκολάτα, προσθέτουμε το μπράντι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να αναμειχθούν.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 – 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει το μείγμα και να μπορούμε να το πλάσουμε.

Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί ή πιατέλα με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια (προτιμότερο φορώντας γάντια μιας χρήσης, για να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια μας).

Τα «περνάμε» από το κακάο, ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Βάζουμε τα τρουφάκια στη λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες, μέχρι να σφίξουν.

Τα σερβίρουμε από το ψυγείο, γιατί, όσο μένουν εκτός, μαλακώνουν.

kathimerini.gr



agrinio24.gr