Τσακαλώτος – ΚΙΝΑΛ: Στα άκρα η κόντρα με «καρφιά» για ακροδεξιές συνεργασίες

Οξύνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το ΚΙΝΑΛ. Αφορμή και αφετηρία της διαμάχης η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη νίκη Μακρόν στη Γαλλία.

«Όταν κάποιος δίνει συγχαρητήρια στον Μακρόν γιατί “η Ευρώπη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει ανάγκη από ηγέτες, που κατανοούν την ανάγκη για περισσότερες κοινές πολιτικές μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών σε τομείς όπως η Άμυνα, η Ασφάλεια, η Οικονομία και το Κοινωνικό Κράτος” θέλει να μας πει ότι δεν επαινεί τις πολιτικές του Μακρόν για το κοινωνικό κράτος αλλά κάποιου άλλου που δεν τον αναφέρει στην ανακοίνωση; Και μου λέτε ότι εγώ δεν μιλάω καλά ελληνικά;» σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτει:

«Εκείνο το κόμμα που συγκυβερνούσε με τον Καρατζαφέρη και διαπόμπευε οροθετικές πώς το λέγανε, θυμάται κανείς;

Για την ταμπακέρα τώρα: Εσείς που πορεύεστε “με γνώμονα την πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη” (sic) καταλαβαίνετε ότι οι πολιτικές τύπου Μακρόν ανοίγουν τον δρόμο στην Ακροδεξιά; Αν ναι, σκοπεύετε ποτέ να μας πείτε τι προτείνετε; Θα τοποθετηθείτε για παράδειγμα σε σχέση με τα όσα εμείς προτείναμε στο συνέδριο ή το είδατε μόνο μέσα από τα βιντεάκια της Ομάδας Αλήθειας;».

ΚΙΝΑΛ για Τσακαλώτο: Κρείττον του λαλείν το σιγάν

«Ο κ. Τσακαλώτος εξακολουθεί να προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει. Κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές στην οικονομία, το κοινωνικό κράτος, την Άμυνα και την Ασφάλεια είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, η ευρωπαϊκή Πολιτική Προστασία, το EU4health, ο ευρωστρατός, κ.α.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν ενέταξε στις τάξεις του κανένα στέλεχος ακροδεξιού κόμματος όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αν θέλει, δε, πληροφορίες για την τρικομματική κυβέρνηση με την συμμετοχή του ΛΑ.ΟΣ. του κ. Καρατζαφέρη, ας ρωτήσει τους συναδέλφους του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Θάνο Μωραΐτη, Γιάννη Ραγκούση και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που διετέλεσαν Υπουργοί εκείνη την περίοδο.

Κρείττον του λαλείν το σιγάν», καταλήγει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.


sofokleousin.gr