Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας – Βασανίζουν τους εκλεγμένους μουφτίδες

Μαίνεται η τουρκική προκλητικότητα, αυτή τη φορά με νέες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο κανάλι Tv100.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το skai.gr, τόνισε: «Εμείς ως Τουρκία κάνουμε ότι χρειάζεται για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με 6 μίλια χωρικά ύδατα και διεκδικεί 10 μίλια εναέριο χώρο. Εμείς με τις επιστολές μας εξηγούμε πόσο ανόητο είναι αυτό» και πρόσθεσε πως «από την άλλη ρωτάμε την Ελλάδα γιατί στρατιωτικοποιεί τα νησιά παραβιάζοντας τις Συνθήκες. Στην αρχή το αρνήθηκε. Τώρα λέει υπάρχει απειλή από την Τουρκία. Στην Συνθήκη δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η αντίληψη για την απειλή είναι συγκεκριμένη ή είναι μια θεωρητική αντίληψη; Για ποιο πραγμα υπάρχει απειλή; Να το διευκρινήσει. Λέει ότι “η Τουρκία παραβίασε τον εναέριο μας χώρο”. Φυσικά, όταν η Ελλάδα παραβιάζει τον δικό μας εναέριο χώρο, ο στρατός μας θα απάντησει».

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε για τους μουφτίδες της Θράκης: «Η Ελλάδα έχει κάνει κάθε βασανιστήριο στους εκλεγμένους μουφτίδες, οι οποίοι είναι εκλεγμένοι βάση της Συνθήκης της Λωζάνης».

Εν συνεχεία, μίλησε για τις συζητήσεις με τις ΗΠΑ σχετικά με τα F-16, σημειώνοντας πως πηγαίνουν καλά και πως η αρνητική ατμόσφαιρα που υπήρχε στο Κογκρέσο τα περασμένα χρόνια έχει εξαφανιστεί.

Ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας επιτέθηκε και κατά της Ελλάδας για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, επισημαίνοντας πως η Αθήνα δεν μπορεί να μιλάει για ανθρωπιστικά ζητήματα.


sofokleousin.gr