Τσίπρας : Προτείνουμε την Αθηνά Λινού για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής

Την καθηγήτρια Ιατρικής Αθηνά Λινού πρότεινε ως μία από τις πιθανές επιλογές για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας πριν από λίγο στη βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πρόταση του για τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τον πρωθυπουργό «να συμφωνήσουμε όλοι μας σε έναν υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής με γνώση αξιοπιστία και εμπειρία που θα θέσει σε εφαρμογή το έκτακτο σχέδιο» που θα έχουν συμφωνήσει οι πολιτικές δυνάμεις.

Κύριε Κικίλια δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας. Κρυφτήκατε πίσω από έναν άξιο επιστημονα τον κ. Τσιόδρα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας: «8 μήνες ήσασταν εξαφανισμένος και έρχεστε στο και 5 να κατηγορήτε την αντιπολίτευση».

Αν συμφωνήσετε, στην ενίσχυση του ΕΣΥ, στο πάγωμα των αντιλαϊκών σας νομοσχεδίων (πχ πτωχευτικό νόμο) και να παγώσετε το σχεδιασμό σας να φέρετε προς ψήφιση ένα αντεργατικό νομοσχέδιο, υπάρχουν άνθρωποι για αυτό το ρόλο είπε ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας:

«Θα σας πρότεινα την Αθηνά Λινού καθηγήτρια Ιατρικής. Δεν ήταν απούσα, ήταν παρούσα. Έλεγε παντού προσοχή και μάσκες. Ελάτε να βρούμε κάποιον άλλο αν θέλετε».

Ο κ. Τσίπρας αφού υπεραμύνθηκε της πολιτικής της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην υγεία σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης και ασφυξίας όπως είπε, τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν «ο πιο ακραίος αρχηγός της αντιπολίτευσης. Σε οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή δεν δίστασε να αξιοποιήσει τραγωδίες και νεκρούς».

«Εμείς δεν ακολουθήσαμε αυτό το δρόμο. Συναισθανόμενοι την ευθύνη για να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία. Δεν είναι η τυμβωρυχία με τους νεκρούς στο Μάτι, της γρίπης η έξαλλη και αλλοπρόσαλλη στάση. Στηρίξαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας και αυτό κάνουμε» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας λέγοντας ωστόσο ότι «δεν μπορούμε να βάζουμε πλάτη στη διάλυση της κοινωνίας και στη διαρκή αδράνεια και ολιγωρία για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας».

«Σας ζήτησα να παραδεχτείτε την αποτυχία σας. Να ανακτήσετε την εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό. Η παραδοχή του λάθους είναι ποράξη ευθύνης και γενναιότητας. Κάντε το με άλλο τρόπο. Πείτε mea coulpa όπως ο Αντρέας Παπανδρέου είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

«Ζητήστε τη βοήθεια των πολιτικών δυνάμεων. Δεν διχάζετε μόνο το κοινοβούλιο, ο διχασμός αφορά τους πολίτες που αγωνιούν. Σας ζήτησα να παραδεχτείτε την αποτυχία, συγκαλέσετε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, όχι για να μας ενημερώσετε, αλλά για να συμφωνήσουμε σε ένα σχέδιο σωτηρίας και όχι συγκυβέρνησης. Δεν θα σας σώσουμε εμείς. Δεν μπορείτε να σωθείτε έτσι όπως τα έχετε κάνει. Το πρώτιστο δεν είναι να σας πούμε φύγετε και κάντε εκλογές. Το πρώτιστο είναι να σας πούμε αλλάξτε στρατηγική».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ομολογία αποτυχίας ότι μετά την κρίση φέρατε τροπολογία για 300 προσλήψεις γιατρών όταν σας λέγαμε από την αρχή κάντε προσλήψεις» ενώ αναφέρθηκε και στο χώρο της εκπαίδευσης κάνοντας λόγο για «μπάχαλο» με τις «μάσκες τεντόπανα και τα παγουρίνο. Το Ελεγκτικό συνέδριο, αναβάλλει το διαγωνισμό γιατί δεν υπήρχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τέτοιο μπάχαλο».

Ενώ αναφερόμενο στο φιάσκο της πρώτης μέρας στην τηλεκπαίδευση τόνισε ότι ναι μεν υπήρχε πανευρωπαϊκό πρόβλημα με τη Cisco ωστόσο «καμία χώρα δεν έδωσε το 100% της τηλεκπαίδευσης σε έναν πάροχο όπως εσείς. Φέρτε τη σύμβαση στη Βουλή να δούμε τι υπογράψατε».


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ