Τσιτσιπάς: Η άρνηση του εμβολιασμού προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει εδώ και αρκετά εικοσιτετράωρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τις δηλώσεις του για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε πως δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη κατά της COVID-19 και ότι δεν σκοπεύει να το κάνει έως ότου γίνει υποχρεωτικό.

Αν και δεν δηλώνει αρνητής του εμβολιασμού, στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκρισή του στους «16» του Σινσινάτι Όπεν (έχει προχωρήσει μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης), ανέφερε:

«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος».

Αντιδράσεις πολιτικών και ειδικών – Παρενέβη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τις δηλώσεις του σχολίασε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υπενθυμίζοντας πως συμμετείχε στην καμπάνια της κυβέρνησης για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού ενώ πρόσθεσε:

«Πρόκειται για έναν ταλαντούχο αθλητή, ωστόσο για θέματα υγείας μπορούν να ενημερώνουν μόνο όσοι τα έχουν σπουδάσει και σε αυτούς πρέπει να ανατρέχουμε. Θα έλεγα ότι όσοι αποτελούν σημείο αναφοράς, θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση απόψεων».

Αιχμηρά απάντησε στον Έλληνα τενίστα ο Ηλίας Μόσιαλος, κάνοντας λόγο για «ανώριμη τοποθέτηση» ενώ επισήμανε ότι «η δήλωση που τόσο απογοήτευσε, γιατί έγινε από επώνυμο που μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη, ας μας προβληματίσει γενικότερα».

Από τη μεριά της, η Μίνα Γκάγκα, συνέστησε στον Στέφανο Τσιτσιπά να «συνεχίζει να παίζει τένις» καθώς «εκεί μας κάνει περήφανους» ενώ ο καθηγητής Αχιλλέας Γραβάνης συμβουλεύει τον τενίστα να εμβολιαστεί «για να προστατεύσει την πρωταθλητική του προσπάθεια».

Η αντίδραση του κόσμου

Οι δηλώσεις δεν έμειναν ασχολίαστες και στο Twitter, με μερικούς από τους χρήστες του κοινωνικού μέσου δικτύωσης να εκφράζουν την άποψή τους για τις δηλώσεις του Έλληνα πρωταθλητή:Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ