Βαθύ "κόκκινο" στη Wall – 4,2% κάτω ο Nasdaq

Με ισχυρή πτώση έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς η Fed προσπαθεί να βάλει φρένο στον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 40 ετών.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε απώλειες, ενώ η Federal Reserve αύξησε, κατά την προηγούμενη εβδομάδα, το επιτόκια της κατά 50 μονάδες βάσης στο 0,75% με 1%.

Ο πρόεδρος της Atlanta Fed, Raphael Bostic, δήλωσε πως “οι 50 μονάδες βάσης είναι ήδη μια αρκετά επιθετική κίνηση. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κινηθούμε ακόμα πιο επιθετικά”.

Νωρίτερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, όντας σε υψηλό άνω των 3,5 ετών, έφτασε το 3,185%.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να αναστείλουν τους δασμούς στον ουκρανικό χάλυβα για ένα χρόνο για να στηρίξουν τις εξαγωγές της χώρας που πλήττεται από τη ρωσική εισβολή, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις αγωνίζονται να πείσουν το προσωπικό τους στο εξωτερικό να εργαστεί στην Κίνα εξαιτίας των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού που έχει επιβάλει η χώρα και των συνεχιζόμενων λοκντάουν, ανακοίνωσε σήμερα το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Κίνα.

Οι επενδυτές ανησυχούν για απότομη επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας εξαιτίας των παρατεταμένων περιορισμών για την COVID-19. Κίνα. Οι εξαγωγές ενισχύθηκαν 3,7% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, ενώ τον προηγούμενο μήνα ανέβηκαν 15,7%. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν μόνο 0,7%.

Η BioNTech γνωστοποίησε ότι τα κέρδη α’ τριμήνου υπερτριπλασιάστηκαν, όντας πλέον στα 3,7 δισ. ευρώ 

Η Ford, όπως αναφέρει το CNBC, θέλει να πουλήσει 8 εκατ. μετοχές της Rivian Automotive.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 32,236.57 μονάδες, με απώλειες 2.01%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 3,994.51 μονάδες, χάνοντας 3.12%.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 11,623.25 μονάδες, με πτώση 4.29%.    

Το συμβόλαιο Μαΐου του χρυσού Ιουνίου ολοκλήρωσε διολίσθησε 1,3%, όντας στα 1.856 δολάρια ανά ουγγιά.

Στο πετρέλαιο, το συμβόλαιο Ιουλίου του Brent έπεσε 5,74%, στα 105,94 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το WTI Ιουνίου μειώθηκε 6% στα 103,09 δολάρια.


sofokleousin.gr