Βορειοκορεάτες χάκερς επιτέθηκαν στην AstraZeneca

Σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση από Βορειοκορεάτες χάκερς στην βρετανική φαρμακευτική AstraZeneca,η οποία έχει βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για την κατασκευή εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Οι χάκερς  σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες του Reuters παρουσιάζονται ως υπεύθυνοι προσλήψεων στο LinkedIn και το WhatsApp, προκειμένου να προσεγγίσουν τους εργαζόμενους στην AstraZeneca με ψεύτικες προσφορές εργασίας. Έπειτα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, τους έστελναν έγγραφα σχετικά με τη θέση εργασίας που δήθεν τους προσέφεραν, τα οποία περιείχαν κακόβουλο κώδικα που έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει στους χάκερς πρόσβαση στον υπολογιστή του θύματος.

Στόχος των χάκερς ήταν εργαζόμενοι σε διάφορα τμήματα της AstraZeneca, μεταξύ των οποίων και αυτοί στην έρευνα για τον κορωνοϊό. Ωστόσο δεν θεωρείται ότι πέτυχαν το σκοπό τους.

Οι πηγές, οι οποίες μίλησαν στο πρακτορείο υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας τους, δήλωσαν ότι τα εργαλεία και οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις έδειξαν ότι ήταν μέρος μιας συνεχιζόμενης πειρατικής προσπάθειας που Αμερικανοί αξιωματούχοι και ειδική στην κυβερνοασφάλεια έχουν αποδώσει στη Βόρεια Κορέα.

Μέχρι πρόσφατα, οι χάκερς είχαν στόχο αμυντικές εταιρείες και οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες στράφηκαν σε εταιρείες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Τόσο η αποστολή της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη όσο και η AstraZeneca δεν θέλησαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα του Reuters.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ