Βραζιλία : Ο κοροναϊός αγνοεί τον… αντρισμό του Μπολσονάρο και θερίζει αμείλικτα τον λαό του

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 48.331 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 544 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Βαρύς απολογισμός

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κοροναϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 163.373 νεκρούς επί συνόλου 5.748.375 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Η Βραζιλία έχει καταγράψει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον κοροναϊό στον πλανήτη.

«Ολοι θα πεθάνουμε κάποια μέρα»

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της χώρας Ζαΐρ Μπολσονάρο «λυπάται» για τους θανάτους και αντιμετωπίζει τη φρίκη που ζει ο λαός του με αποφθέγματα του τύπου «όλοι θα πεθάνουμε κάποια μέρα».

«Το μόνο για το οποίο ο καθένας μιλά για αυτές τις μέρες είναι η πανδημία. Πρέπει να το σταματήσουμε αυτό» δήλωσε χθες.

«Λυπάμαι για τους θανάτους. Πραγματικά. Αλλά όλοι θα πεθάνουμε κάποια μέρα. Δεν έχει νόημα να ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε μια χώρα ‘αδερφών’… Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να το πολεμήσουμε. Μισώ αυτά τα ‘αδελφίστικα’ πράγματα» υποστήριξε.

Διαβάστε περισσότερα στο, Μπολσονάρο: Μην αντιμετωπίζετε την πανδημία σαν… «αδερφές»


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ