Βρετανία: Αποσύρονται από τα βασιλικά τους καθήκοντα Χάρι και Μέγκαν

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγος του Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν ότι θα αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και ακολούθως θα αρχίσουν να ζουν μέρος του έτους στη Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, το βασιλικό ζεύγος σκοπεύει «να δημιουργήσει έναν νέο προοδευτικό ρόλο στο πλαίσιο του βασιλικού θρόνου» και να καταστεί οικονομικά ανεξάρτητο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ είχαν αποκαλύψει τις δύσκολες όψεις της καθημερινότητας τους, λόγω της αδυναμίας τους να ξεφύγουν και στο ελάχιστο από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα ντοκυμαντέρ του ITV, η Μέγκαν είχε χαρακτηρίσει «αγώνα» το μεγάλωμα του παιδιού της, λόγω της έντονης διείσδυσης των μέσων ενημέρωσης στη ζωή της. Μάλιστα, τον Οκτώβριο έφτασε στο σημείο να κινηθεί νομικά εναντίον μίας εφημερίδας, κατηγορώντας την ότι δημοσίευεσε παρανόμως ένα προσωπικό γράμμα της.

Ακόμη, ο πρίγκιπας Χάρι είχε τοποθετηθεί σχετικά με διάφορες αναφορές που έκαναν λόγο για «ρήγμα» στις σχέσεις του με τον αδερφό του Ουίλιαμ, δούκα του Κέιμπριτζ, δηλώνοντας ότι βρίσκονται σε «διαφορετικούς δρόμους».


kathimerini.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ