Βρετανία: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης κατά της ακρίβειας με «παράλληλες» εισαγωγές

Σχέδια έκτακτης ανάγκης για τη μείωση της τιμής των τροφίμων, των προϊόντων πετρελαίου, των ρούχων και των τηλεφώνων, ώστε να αμβλυνθεί η κρίση κόστους ζωής στη Βρετανία, καταρτίζουν οι  υπουργοί, μετά την σχετική εντολή Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, λίγες μέρες πριν από τις τοπικές εκλογές του Μαΐου στοχεύει σε ελαφρύνσεις των νοικοκυριών, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις απώλειες των ψήφων, καθώς οι πολίτες δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να ανταπεξέλθουν στις αυξήσεις των τιμών.

Ο Μπόρις Τζόνσον, αναφέρει η ΕΡΤ,  πραγματοποίησε  κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου την Τρίτη, προκειμένου να βρεθούν λύσεις, καθώς όπως και ένας υπουργός παραδέχτηκε ότι «ακόμα και οι άνθρωποι με καλούς μισθούς δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα».

Μεταξύ των προτάσεων που υπάρχουν, αναφέρει η εφημερίδα «Sun», βρίσκεται ήδη:

  • η μείωση των δασμών σε τρόφιμα που η Βρετανία δεν είναι σε θέση να παράγει, όπως το ρύζι.
  • Η μείωση των δασμών που παραμένουν στα προϊόντα διύλισης πετρελαίου. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι αυτό θα μπορούσε να μειώσει λίγο τους σημερινούς λογαριασμούς ενέργειας που έχουν φτάσει σε τιμές ρεκόρ.
  • Μείωση του κόστους των επώνυμων ρούχων και των ηλεκτρικών ειδών – όπως smartphone και tablet –μέσω «παράλληλων εισαγωγών» από το εξωτερικό.

Αυτό θα επέτρεπε στους καταναλωτές να αγοράζουν επώνυμα προϊόντα απευθείας από χώρες όπου είναι φθηνότερα, και όχι από τη Βρετανία.


sofokleousin.gr