Βρετανία: Τετραπλασιασμός θανάτων εντός μίας εβδομάδας – Γεμίζουν και πάλι τα νοσοκομεία

Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει η Ντάουνινγκ Στριτ καθώς τετραπλασιάστηκε σε μία και μόνο εβδομάδα ο αριθμός ημερήσιων θανάτων από κορωνοϊό στη Βρετανία.

Σύμφωνα με επίσημα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της χώρας, καταγράφηκαν άλλοι 209 θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες σε σχέση με τους 50 της περασμένης Τρίτης.

Ανησυχία εγείρει και η αύξηση στον αριθμό των νοσηλειών, με σχεδόν 1.000 εισαγωγές τις πρωτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Σε μία εβδομάδα οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 16%, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 37.489 κρούσματα.

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει γύρω από την ανάγκη ή μη εμβολιασμού των παιδιών. Από τη μια πλευρά υγειονομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται να εμβολιάζονται οι υγιείς ανήλικοι, ωστόσο άλλοι προειδοποιούν πως η χορήγηση δόσεων σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα θα συμβάλει ώστε να χτιστεί τείχος ανοσίας και να αποφευχθεί η διασπορά κορωνοϊού στα σχολεία.

Πίεση στο σύστημα υγείας λόγω αύξησης νοσηλειών – Έκτακτο πακέτο στήριξης ύψους άνω των 5 δισ.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσθετο κονδύλι 5,4 δισεκατομμυρίων λιρών σε βοήθεια στο βρετανικό σύστημα υγείας για «να διαχειριστεί τις άμεσες πιέσεις της πανδημίας», συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων σε θεραπείες που συσσωρεύτηκαν λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Το NHS, το βρετανικό σύστημα υγείας, «θα λάβει επιπλέον 5,4 δισεκατομμύρια λίρες για να υποστηρίξει την απάντησή του στην Covid-19 κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών και να διαχειριστεί τις λίστες αναμονής» στα νοσοκομεία, σύμφωνα με μια κοινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και του υπουργού Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ.

«Θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι το NHS έχει ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσει καθυστερήσεις σε θεραπείες που σχετίζονται με την Covid και να βοηθήσει τις υπηρεσίες υγείας να ανακάμψουν καλύτερα από τη χειρότερη πανδημία του τελευταίου αιώνα», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός στην ανακοίνωση.

Αυτή η τελευταία οικονομική ενίσχυση ανεβάζει το συνολικό ύψος των κυβερνητικών κονδυλίων προς υπηρεσίες υγείας για την Covid-19 σε 34 δισεκατομμύρια λίρες φέτος, μετά από 63 δισεκατομμύρια λίρες πέρυσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία επίσης υπογραμμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του NHS για θεραπείες εκτός Covid αυξήθηκε επίσης από 130 σε 136 δισεκατομμύρια λίρες.

Η πανδημία της Covid-19 αύξησε την πίεση στο NHS, ένα σύστημα δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ ενδέχεται να ανακοινώσουν μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, μια συμφωνία για χρηματοδότηση 10 δισεκατομμυρίων λιρών για προγράμματα κοινωνικής προστασίας στη χώρα μέσα από αύξηση κοινωνικών εισφορών σε εταιρείες.


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ