Βρέθηκε μέθοδος που εντοπίζει τον καρκίνο μέσω εξετάσεων αίματος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρετανικής υπηρεσίας, η νέα εξέταση αίματος Galleri, που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία, δίνει μια σημαντική ευκαιρία για τον εντοπισμό καρκίνων πρώιμου σταδίου, μέσω μιας απλής εξέτασης αίματος.

Την έναρξη των δοκιμών μιας μεθόδου εξέτασης αίματος για τον εντοπισμό 50 μορφών καρκίνου στα μέσα του 2021, η οποία αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία Grail, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) την Παρασκευή.

Μέσω της συμφωνίας που σύναψε η NHS England, οι πρώτες δοκιμές σε ολόκληρο τον κόσμο θα πραγματοποιηθούν σε 165.000 ασθενείς στη Μεγάλη Βρετανία.

Η προκαταρκτική έρευνα διαπίστωσε ότι το τεστ, το οποίο ελέγχει μοριακές αλλαγές στο αίμα, μπορεί να εντοπίσει καρκίνο στον λαιμό, τις ωοθήκες, το πάγκρεας, τον οισοφάγο και άλλους τύπους καρκίνου που είναι δύσκολο να διαγνωστούν στα αρχικά τους στάδια.

Όπως επεσήμανε στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία NHS, «εάν το πρόγραμμα της NHS δείξει πως η μέθοδος λειτουργεί όπως αναμενόταν και για άτομα χωρίς συμπτώματα, θα διατεθεί ώστε να είναι συστηματικά διαθέσιμο».

Μετά από την ανακοίνωση ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο έγραψε πως, ήταν μια «πολλά υποσχόμενη ανακάλυψη που μπορεί να μεταμορφώσει τον τρόπο διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου, ο οποίος εξακολουθεί να παίρνει πολλούς [ανθρώπους] πριν την ώρα τους».Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ