«Βρείτε τα μεταξύ σας» η προτροπή από τη ΦΙΜΠΑ

Αν κάτι δεν πρόκειται να συμβεί, είναι να γνωμοδοτήσει η ΦΙΜΠΑ υπέρ του ενός ή του άλλου μέρους. Όπως είχαμε γράψει και παλιότερα, παίκτες, προπονητές και μάνατζερ προσφεύγουν για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα, ενώ δεν λείπουν κι εκείνοι που ζητούν να τους καταβληθούν τα συμφωνηθέντα χρήματα. Οι ομάδες από την πλευρά τους κοιτάζουν να σώσουν ό,τι μπορούν και να γλιτώσουν έξοδα. Η ΦΙΜΠΑ είναι στη μέση, αλλά προτίμησε να κάνει στην άκρη, προτρέποντας τα δύο μέρη να τα βρουν μεταξύ τους!

Λειτουργεί ως «Πόντιος Πιλάτος» η διεθνής ομοσπονδία, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες «βομβαρδίζεται» από ερωτήσεις σχετικά με τα συμβόλαια των επαγγελματιών παικτών και προπονητών, οι οποίοι προσπαθούν να αντιληφθούν τι συμβαίνει σε περιπτώσεις «έκτακτης ανάγκης».

Η ΦΙΜΠΑ προέτρεψε να μην πάνε στο ΒΑΤ και συνέστησε στους παίκτες, προπονητές, ατζέντηδες και ομάδες να αναγνωρίσουν τις ιδιαίτερες καταστάσεις που ζούμε και να βρουν τρόπο να συμφωνήσουν, με τον δικαιότερο δυνατό αμοιβαίο συμβιβασμό. «Είναι σημαντικό, ειδικά αυτή την περίοδο, να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες συναινετικής λύσης» ήταν η νουθεσία της διεθνούς ομοσπονδίας.

Μάλιστα, τόνισε πως οι εθνικές ομοσπονδίες κι οι λίγκες πρέπει να διευκολύνουν τέτοιου είδους συμφωνίες, ειδικά σε περιπτώσεις που τα πρωταθλήματα ακυρώθηκαν. Το μόνο βέβαιο είναι πως η πρώτη υπόθεση που θα φτάσει αναφορικά με τον κορωνοϊό στο ΒΑΤ, θα αποτελέσει δεδικασμένο. Η ΦΙΜΠΑ δεσμεύτηκε να προωθήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την απόφαση που θα ληφθεί, ώστε να λειτουργήσει ως μπούσουλας για τους υπόλοιπους.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
ΣΑΣ…


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ