Σε μια συνεδρίαση ξεκίνησε με έντονες πτωτικές διαθέσεις και για τους δείκτες της Wall Street,  οι διευρυμένες απώλειες στο τέλος περιορίστηκαν σημαντικά, ενώ για άλλη μία ημέρα οι επενδυτές εστίασαν προς τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα η Microsoft ανακοίνωσε υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών κέρδη για το β’ τρίμηνο χρήσης του 2022, αλλά και ένα απογοητευτικό guidance που οδηγεί σε απώλειες την μετοχή της.

Σήμερα, η Boeing ανακοίνωσε για το 2022 τις πρώτες θετικές ταμειακές ροές της για πρώτη φορά από το 2018, με την αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών να δοκιμάζεται από την άνοδο του εργασιακού κόστους και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα στο δ’ τρίμηνο του περασμένου έτους.

Επιπλέον, η AT&T προσέθεσε μεγαλύτερο αριθμών συνδρομητών για το δ’ τρίμηνου του 2022 από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές, με τον αμερικανικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο να ωφελείται από την περίοδο των Χριστουγέννων και τις προωθητικές ενέργειες που έκανε για την προσέλκυση νέων πελατών. Σύμφωνα με το Reuters, η AT&T πρόσθεσε 656.000 συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν 644.800 συνδρομητές.

Ακόμα, υπερδιπλασιασμό κερδοφορίας πέτυχε η Raytheon Technologies στο δ’ τρίμηνο του 2022 καθώς ευνοήθηκε από την ραγδαία άνοδο της ζήτησης για αμυντικό εξοπλισμό η οποία προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε μόλις 0,03% ή εννεά μονάδες στις 33.743, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,02% στις 4.016 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,18% στις 11.313 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, η ζήτηση για εβδομαδιαία στεγαστικά δάνεια αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα επιτόκια μειώθηκαν για τρίτη συνεχή περίοδο. Ο συνολικός όγκος των αιτήσεων αυξήθηκε κατά 7% την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Mortgage Bankers Association.

Ταυτόχρονα, τα επιτόκια μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, με το μέσο επιτόκιο της σύμβασης για τα 30ετή στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου με προσαρμοσμένο υπόλοιπο δανείου να μειώνεται στο 6,2% από 6,23%.

Σε καθοδική τροχιά παρέμειναν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,46% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 4,14%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε οριακά στα 80,15 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού έπιασε νέο υψηλό εννέα μηνών, σημειώνοντας άνοδο 0,4% στα 1.942 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0912 δολ.


sofokleousin.gr