Ξάνθη: Έρευνες κι από τις ελληνικές αρχές για τον Μπίλ Πάπας

Το όνομα του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ξάνθη, Μπιλ Πάπας έχει συνδεθεί με ένα σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων.

Από τον περασμένο Ιούλιο, το όνομα του ισχυρού άνδρα της ομάδας Μπιλ Πάπας έχει συνδεθεί με ένα σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων.

Το τμήμα οικονομικών εγκλημάτων του Σίδνεϊ ερευνά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακριτικού συλλόγου.

Ομοίως και η ελληνική Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, σύμφωνα με την Australian Financial Review.

«Η ΕΕΑ, μέρος του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού της ελληνικής κυβέρνησης, έχει καθυστερήσει δύο φορές τις ακροάσεις για το θέμα, αλλά θα επιστρέψει τον Οκτώβριο. Έχει οριστεί ακρόαση για τον επόμενο μήνα σχετικά με το τρέχον καθεστώς ιδιοκτησίας της Ξάνθης».

Αυτά αναφέρονται στο δημοσίευμα που έρχεται λίγες ημέρες μετά την παρουσία του Μπιλ Πάπας σε ματς της ακριτικής ομάδας.

Στο πλαίσιο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για τη φερόμενη απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος τουλάχιστον τριών διεθνών τραπεζών, ο παράγοντας φαίνεται πως έχει καταθέσει ότι δεν του ανήκουν οι μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθη.

Τα στοιχεία του ελληνικού ΓΕΜΗ, πάντως, δείχνουν ότι ο Μπιλ Πάπας εξακολουθεί να εμφανίζεται ως κάτοχος του 99% των μετοχών της Mazcon με το υπόλοιπο 1% να ανήκει στον Τάσο Γιαμουρίδη, ο οποίος έχει οριστεί και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ.

Σε προηγούμενο δημοσίευμά της, η ιστοσελίδα theaustralian.com.au, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Γιαμουρίδης έλαβε το ποσό των 10.700.000 δολαρίων, μέσω 20 συναλλαγών που έγιναν μεταξύ του Ιουνίου του 2019 και του Δεκεμβρίου του 2020, από οντότητα που άνηκε στη Forum (τη Forum Group Financial Services), χωρίς να έχει κάποιο σχετικό δικαίωμα.

Ο κύριος Πάπας είχε με τον κύριο Γιαμουρίδη την Mazcon Investments Hellas IKE στη Θεσσαλονίκη. Η Mazcon είχε διαθέσει το ποσό των 15.000.000 ευρώ ως επένδυση για την ιδιοκτησία της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας, Ξάνθη».


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ