Λύση στο θέμα των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων που λήγει στο τέλος Μαΐου επιχειρεί να δώσει το υπ. Υγείας.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων αλλά και τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν ενόψει και εκλογών το αρμόδιο υπουργείο ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού αλλά και νέα προκήρυξη, η οποία θα καλύπτει τους υπηρετούντες.

Σε αυτό το πλαίσιο είχε συνάντηση με εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Στην συνάντηση έγινε αναφορά σχετικά με την προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων του λοιπού επικουρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο Ανδρέας Ξανθός ενημέρωσε τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία ότι τις επόμενες ημέρες θα προωθηθεί, από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, νομοθετική ρύθμιση που θα κινείται στη λογική της ρύθμισης που έγινε στην προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Όπως επισημαίνει το υπουργείο, η ρύθμιση αυτή σε συνδυασμό με την ειδική μοριοδότηση που έχει προβλεφθεί για το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί ήδη στα δημόσια νοσοκομεία, θα δώσει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους που εδώ και χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να διεκδικήσουν με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο μια μόνιμη θέση εργασίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθούν οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού που λήγουν στις 31/5/2019, ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της προκήρυξης.

Από την άλλη πλευρά το προεδρείο της Ομοσπονδίας έκανε λόγο για προκήρυξη – “παγίδα”, με την οποία η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει ελπίδα πρόσληψης σε χιλιάδες υποψήφιους.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού έως τέλος του 2019 και την παράτασης έκδοσης της προκήρυξης με νέα νομοθετική ρύθμιση.Παράλληλα ζήτησε την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας για τους 1.200 υπηρετούντες επικουρικούς και την όλων των πτυχίων τους.

Ο υπουργός Υγείας αν και αναγνώρισε τις ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και παραδέχτηκε πως φέτος θα συνταξιοδοτηθούν 1.500 άτομα, εκ των οποίων οι 300 γιατροί και οι 1.200 λοιπό προσωπικό προανήγγειλε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθούν οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού που λήγουν στις 31/5/2019, ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της προκήρυξης.


Πηγή