Ζιάγκος: «Η απομόνωση κρύβει ευκαιρίες που πρέπει να ανακαλύψουμε»

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε στην επίσημη σελίδα του Ρεθύμνου και αναφέρθηκε στο φόβο που επικρατεί γύρω από το άγνωστο, προσπάθησε να αναδείξει τη θετική πλευρά του περιορισμού στο σπίτι ενώ αναφέρθηκε στο ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Basket League.

Αρχικά ο προπονητής των Κρητικών τόνισε: «Είναι μία πρωτοφανής συνθήκη για τις δικές μας γενιές. Το επιπλέον δυσάρεστο είναι ότι στον φόβο του άγνωστου και του αχαρτογράφητου που φυσιολογικά αισθάνεται κάθε άνθρωπος, έρχεται να προστεθεί και η τρομολαγνία κάποιων μέσων, που επενδύουν στον φόβο και την αγωνία, αμπαλάροντας την είδηση με ηχητικά εφέ και ρεπορτάζ τρόμου, επιβαρύνοντας την ήδη ζορισμένη ψυχολογία του κόσμου. Ψυχραιμία, προσαρμοστικότητα, πειθαρχία και θα περάσει και αυτό», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας προπονητής.

Όσο για το πως βίωσε η ομάδα του τη νέα κατάσταση, τόνισε ότι:

«Οι παίκτες αντιμετώπισαν την αναβολή ως μία αναγκαία επιλογή. Η απότομη αλλαγή έξω από τη ρουτίνα του επαγγελματικού μας μικρόκοσμου δεν άρεσε σε κανέναν μας, όμως έδειξαν όλοι με τη στάση τους ότι μπροστά στην υγεία και την ανθρώπινη ζωή το Μπάσκετ και η δουλειά έρχονται δεύτερα».

Στη συνέχεια, επεσήμανε πως:

«Η απομόνωση κρύβει ευκαιρίες που πρέπει να ανακαλύψουμε. Δε μένουμε απλά σπίτι. Ζούμε το σπιτικό μας. Επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση μας με το χώρο μας, τους ανθρώπους μας και εκτιμούμε την αξία του χρόνου που επιτέλους μας δίνει την ευκαιρία να τον προλάβουμε και να τον απολαύσουμε».

Ακόμη, αναφορικά με την ΕΚΟ Basket League και το τι μέλλει γενέσθαι, τόνισε πως όποιες αποφάσεις παρθούν θα πρέπει να έχουν σκεπτικό και προτεραιότητες:

«Δεν μπορεί να προβλέψει κανείς με σιγουριά ποια θα είναι η εξέλιξη στο Πρωτάθλημα. Με τα τωρινά δεδομένα η οριστική διακοπή φαίνεται να είναι το πιθανότερο σενάριο, χωρίς να σημαίνει ότι είναι μία εύκολη και ανέξοδη λύση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η όποια απόφαση οφείλει να έχει σκεπτικό και προτεραιότητες».

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
ΣΑΣ…


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ