Τώρα που ο καιρός αρχίζει να γίνεται πιο ζεστός, ίσως θελήσετε να αλλάξετε τη ρουτίνα ομορφιάς σας. Ένας τομέας που αξίζει λίγη προσοχή είναι τα νύχια σας. Κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι, τα νύχια τείνουν να είναι πιο ευαίσθητα στην ξηρότητα και το ξεφλούδισμα λόγω του ζεστού καιρού.

Screenshot 7679

Έχοντας αυτό υπόψη, η γκουρού του μανικιούρ, ομορφιάς και ευεξίας Thais Marques, μοιράζεται μερικές συμβουλές για να μειώσει τις επιπτώσεις των θερμότερων θερμοκρασιών στα άκρα μας.

Ενυδάτωση τώρα!

«Πίνετε περισσότερο νερό από το συνηθισμένο, καθώς αυτό βοηθά να κρατήσετε το σώμα, τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια σας πιο υγιή και πιο ενυδατωμένα», λέει η Marques. Το ιδανικό είναι να πίνετε δύο λίτρα νερό την ημέρα για να εξασφαλίσετε καλή ενυδάτωση.

Προετοιμαστείτε για έκτακτες ανάγκες

Οι αγαπημένες καλοκαιρινές συνήθειες και χαρές, όπως ο ήλιος, η θάλασσα, η παραλία και η πισίνα είναι ο τέλειος συνδυασμός για να καταστρέψει οποιοδήποτε βερνίκι νυχιών. «Επομένως, είναι σημαντικό να έχετε πάντα ένα κιτ έκτακτης ανάγκης, με ένα διάφανο βερνίκι νυχιών, ασετόν, βαμβάκι, μια οδοντογλυφίδα και ένα βασικό χρώμα σε βερνίκι νυχιών», επισημαίνει η μανικιουρίστα.

Αποφύγετε την υγρασία

Η υγρασία όσο ενοχλητική είναι τις ζεστές μέρες για εσάς, άλλο τόσο είναι και για τα νύχια σας. Προσπαθήστε να τα κρατήσετε όσο πιο στεγνά γίνεται. Αυτή η συμβουλή ισχύει ιδιαίτερα για όσους έχουν μανικιούρ με τζελ, καθώς η επαφή με το νερό μπορεί να δημιουργήσει μύκητες και βακτήρια. «Είναι σημαντικό να έχετε πάντα ένα μαντήλι ή πετσέτα στην τσάντα για να στεγνώσετε τα νύχια των χεριών και τα ποδιών σας», προσθέτει η Marques.

Αφήστε τα νύχια σας να «αναπνεύσουν»

Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τελείως το βερνίκι μία ημέρα πριν βάψετε ξανά τα νύχια για να αποφύγετε το κιτρίνισμα και τους λεκέδες . «Όποτε τα νύχια δεν έχουν σμάλτο, εφαρμόστε μια απλή βάση», συνιστά η ειδικός.

vita.gr




agrinio24.gr