Κορωνοϊός: Πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά;

Το εμβόλιο που θα καλύπτει τα παιδιά απέναντι στον κορωνοϊό θα καθυστερήσει πολύ, καθώς αν δεν γίνουν δοκιμές που θα αποδείξουν ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι ή σοβαρές παρενέργειες τότε δεν θα υπάρξουν εμβολιασμοί σε ηλικίες έως 18 ετών.

Η δοκιμή που διεξήγαγαν οι Pfizer και BioNTech ήταν αρχικά ανοιχτή σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, αλλά τον Σεπτέμβριο άρχισαν να συμπεριλαμβάνουν έφηβους ηλικίας έως 16 ετών. Τον περασμένο μήνα, ξεκίνησαν μια νέα δοκιμή για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών και σκοπεύουν να κάνουν δοκιμές και σε νεότερες ηλικίες.

Η φαρμακοβιομηχανία Moderna ανακοίνωσε μόλις πριν λίγες ημέρες, ότι σύντομα θα αρχίσει να δοκιμάζει το εμβόλιο κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Η μελέτη, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο clinicaltrials.gov, θα περιλαμβάνει 3.000 παιδιά, με τα μισά να λαμβάνουν δύο δόσεις  εμβολίου σε διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων. Τα μισά παιδιά  θα εμβολιαστούν για την δοκιμή με εικονικό φάρμακο (placebo), που θα είναι αλοτόνερο.

Ωστόσο, η δημοσίευση αναφέρει ότι η μελέτη «δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί» και ο εκπρόσωπος της εταιρείας  Moderna, δήλωσε ότι δεν ήταν σίγουρο πότε θα ανακοινωθούν οι χώρες  των δοκιμών ή θα αρχίσει το πρόγραμμα να δέχεται εθελοντές.

Πάντως, οι μελέτες έχουν δείξει ότι από τα μικρά παιδιά δεν υπάρχει υψηλός κίνδυνος μετάδοσης της μόλυνσης ενώ, τα ίδια σπάνια παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα του κορωνοϊού.


agrinio24.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ