Μερικές φορές το πρόσωπό μας μαρτυράει περισσότερα από όσα θα θέλαμε: ότι το προηγούμενο βράδυ θυσιάσαμε τον ύπνο μας στον βωμό του binge-watching, ότι έχουμε στρες για μια παρουσίαση στη δουλειά ή ότι χρειαζόμαστε επειγόντως ένα διάλειμμα από τους εξαντλητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να χαρίσουμε φρεσκάδα και αναζωογόνηση στο πρόσωπό μας, μέσα σε μόλις πέντε λεπτά, με τη βοήθεια του μακιγιάζ.

Φυσικά, προτού ξεκινήσουμε το μακιγιάζ μας, φροντίζουμε να πλύνουμε το πρόσωπό μας με ένα καθαριστικό που σέβεται το pH της επιδερμίδας μας, να απλώσουμε το αντιοξειδωτικό serum μας και να εφαρμόσουμε την αντηλιακή μας. Αφού ολοκληρώσουμε το skincare μας, σειρά έχει το μακιγιάζ μας. Ορίστε λοιπόν οι 5 κινήσεις που θα χαρίσουν φρέσκια όψη στην επιδερμίδα μας.

Κίνηση 1η

Ξεκινάμε απλώνοντας κονσίλερ σε έναν τόνο πιο ανοιχτό από το χρώμα του δέρματος κάτω από το μάτι, και πιο συγκεκριμένα γύρω από το κόκαλο της κόγχης, ώστε να καμουφλάρουμε τα ίχνη της αϋπνίας. Έπειτα, απλώνουμε λίγο κονσίλερ ταμποναριστά στις ατέλειες της επιδερμίδας μας για να κρύψουμε σπυράκια και σημαδάκια.

Κίνηση 2η

Xρησιμοποιούμε ένα foundation με ελαφριά σύνθεση, ώστε να κρύψουμε τον γκρίζο τόνο της κούρασης και να «ζωντανέψουμε» την επιδερμίδα μας, κρύβοντας παράλληλα λεπτές γραμμές και ατέλειες. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ΒΒ κρέμα ή μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα, η οποία ταυτόχρονα προστατεύει το δέρμα μας από την ακτινοβολία.

Κίνηση 3η

Για να χαρίσουμε μια λάμψη υγείας στο πρόσωπό μας, απλώνουμε με ένα μεγάλο πινέλο ρουζ (κατά προτίμηση σε ροζ απόχρωση) στα μήλα του προσώπου μας. Αν πάλι το ρουζ μας έχει τελειώσει, κανένα πρόβλημα: χρησιμοποιούμε ένα κρεμώδες κραγιόν σε ροζ απόχρωση, το οποίο απλώνουμε στην περιοχή όπου θα βάζαμε ρουζ.

Κίνηση 4η

Με ένα μεγάλο πινέλο ή με τα δάχτυλά μας απλώνουμε highlighter στη ράχη της μύτης, το κόκαλο των φρυδιών, τα ζυγωματικά και στο κέντρο του πάνω χείλους (το σημείο μεταξύ στόματος και μύτης, το οποία στα αγγλικά ονομάζεται cupid’s bow). Αν δεν έχουμε highlighter, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ιριδίζουσα σκιά ματιών σε μπρονζέ ή μπεζ χρώμα.

Κίνηση 5η

Απλώνουμε μάσκαρα κρατώντας το βουρτσάκι με φορά προς την εσωτερική γωνία των ματιών (έτσι ανασηκώνουμε τις βλεφαρίδες) και κάνοντας κινήσεις ζιγκ-ζαγκ. Ολοκληρώνουμε το μακιγιάζ μας απλώνοντας ένα lip balm με χρώμα στα χείλη μας.

vita.gr



agrinio24.gr