Πώς τα αγαπημένα μας χρώματα επιδρούν στην ψυχολογία μας;

Οι δονήσεις των χρωμάτων επιδρούν στον ανθρώπινο οργανισμό είτε θετικά είτε αρνητικά, όπως και όλες οι μη ορατές ακτινοβολίες.

Τα χρώματα ασκούν μια συναισθηματική επίδραση που εκφράζεται από τις ίδιες τις αντιδράσεις μας σε αυτά. Είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, είναι πολύ πιθανό να συνδέουμε κάθε χρώμα με κάποιο συγκεκριμένο αίσθημα, συμπεριφορά, μάθημα, πράξη, εμπειρία ή γεγονός από το παρελθόν μας.

Τι συμβολίζει όμως το καθένα;

Κίτρινο

Ένα έντονο χρώμα που τραβά την προσοχή και για πολλούς είναι συνυφασμένο με το καλοκαίρι, τον ήλιο, το φως. Το κίτρινο χρώμα μας φέρνει θετικά αλλά και αρνητικά συναισθήματα. Γιατί από τη μία πλευρά συμβολίζει τη δημιουργία και τη χαρά και από την άλλη το μίσος και τη δειλία. Εμείς επιλέγουμε τους θετικούς τους συμβολισμούς.

Κόκκινο

Ένα ακόμη έντονο χρώμα, παθιασμένο, δυναμικό και φορτισμένο με διάφορα συναισθήματα. Το κόκκινο χρώμα είναι αυτό του αίματος, της φωτιάς, του έρωτα. Συμβολίζει την ένταση, την αγάπη, τον θυμό, την ορμή και μας ενεργοποιεί. Πρόκειται για ένα χρώμα που προσελκύει την προσοχή και ανήκει στις αισιόδοξες αποχρώσεις που μας παρακινούν να πάρουμε πρωτοβουλίες και να αφήσουμε τη στασιμότητα.

Πράσινο

Είναι το χρώμα της φύσης και της καλής ενέργειας, το χρώμα της φρεσκάδας και της αισιοδοξίας. Το υπέροχο πράσινο συμβολίζει την υγεία, την ισορροπία και την αρμονία, την ελπίδα και την ηρεμία. Ένα χρώμα που σηματοδοτεί επίσης την αναγέννηση και την ψυχική και σωματική ανάταση.

Μπλε

Το χρώμα της Ελλάδας, μπλε ή και γαλάζιο. Το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού. Συμβολίζει τη σταθερότητα και την ισορροπία, την ψυχική και πνευματική ηρεμία, την καθαρότητα και μας φέρνει μόνο θετικά συναισθήματα. Το μπλε είναι ένα χρώμα γεμάτο συνδηλώσεις, που μας κάνει να πιστεύουμε στην καλύτερη εξέλιξη των πραγμάτων.

Λευκό

Καθαρότητα, ελπίδα, ηρεμία, ευκαιρία για νέα ξεκινήματα και θετικές εξελίξεις. Δίνει την αίσθηση καθαρότητας και γαλήνης. Το λευκό είναι το χρώμα συνώνυμο της αγνότητας και της αθωότητας. Συμβολίζει τη θετική αύρα και την επιτυχία.


agrinio24.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ