Σε έκτακτη συνεδρίασή της αύριο Τετάρτη (17.03.2021) η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα επανεκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση, με σκοπό να εξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος της αγοράς.

«Κουμπί αποσυμπίεσης» αναζητά η κυβέρνηση για να διαχειριστεί την κόπωση των πολιτών, αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις του παρατεταμένου lockdown στη χώρα. Έτσι, χωρίς εκπτώσεις στην επιδημιολογική ισορροπία που θα πρέπει να τηρηθεί, η Επιτροπή των Επιδημιολόγων σε έκτακτη συνεδρίαση της αύριο, θα εξετάσει το χρονοδιάγραμμα σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα, με πρώτο το άνοιγμα της αγοράς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των πολιτών αλλά και την κόπωσή τους ύστερα από έναν χρόνο πανδημίας και lockdown, οι ειδικοί θα εξετάσουν τον ορισμό ενός γενικού χρονικού ορίζοντα σταδιακής επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων».

Φυσικά, παράγοντας για τις αποφάσεις που θα ληφθούν, για το τι θα ανοίξει και πότε δηλαδή, θα είναι ο υγειονομικός παράγοντας και η συμβολή που θα έχει η κάθε δραστηριότητα στη μετάδοση του ιού, όπως αυτό προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Η κυβέρνηση ελπίζει πως η επιτυχής αντιμετώπιση της κατάστασης και η επιτάγχυνση των εμβολιασμών θα οδηγήσουν στην οικοδόμηση του πρώτου μεγάλου τείχους προστασίας και στην άρση των περιορισμών.



agrinio24.gr