Οι ετήσιες ανάγκες της χώρας μας σε αίμα ανέρχονται σε περίπου 580.000 μονάδες, ενώ για να καλυφθούν οι ανάγκες σε πλάσμα και άλλα παράγωγα πρέπει να διαχωρίζεται στα επιμέρους συστατικά σχεδόν το σύνολο του συλλεγμένου αίματος. Αξίζει να επισημανθεί ότι η Ελλάδα έχει πολύ μεγαλύτερο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και σημαντικό αριθμό πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

Παρά τις συστηματικές προσπάθειες που γίνονται, τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και των στοχευμένων δράσεων για προσέλκυση νέων αιμοδοτών, το ποσοστό του αίματος που προσφέρεται από συστηματικούς εθελοντές αιμοδότες δεν ξεπερνά το 60%. Το υπόλοιπο καλύπτεται από αιμοδότες του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος των ασθενών οι οποίοι με την κατάλληλη ενημέρωση θα μπορούσαν να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.

   Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε πως οι ανάγκες για αίμα δεν κάνουν διακοπές. Χρειάζεσαι αίμα; Ξέρεις κάποιον που να χρειάζεται; Στείλε μας μήνυμα. Η κοινοποίηση και γνωστοποίηση των αναγκών θα συμβάλει στην εύρεση συμπολιτών μας που θέλουν να βοηθήσουν. Χρειάζεσαι πέντε λεπτά να στείλεις ένα μήνυμα! Χρειάζεσαι πέντε λεπτά για να δώσεις αίμα και να σώσεις έναν συνάνθρωπό σου!

  Η σελίδα αυτή έχει στόχο να υπάρχει ενημέρωση για τις ενεργές εκκλήσεις από ασθενείς που έχουν ανάγκη για αίμα ή αιμοπετάλια. Δίνω αίμα σώζω τη ζωή ενός συνανθρώπου! 

Σκοπός είναι να συμβάλλουμε όλοι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

 

Ανάγκη για αίμα – Δείτε την σελίδα στο Facebook

Μια κοινοποίηση θα γνωστοποιήσει περεταίρω την ύπαρξη της σελίδας και θα συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθειά μας!



agrinio24.gr