Ξηρότητα, μαύρα στίγματα, ερεθισμοί,  λιπαρότητα απασχολούν κατά καιρούς όλους τους άνδρες. Ωστόσο, τα ζητήματα αυτά φαίνεται ότι εντείνονται ακόμα περισσότερο λόγω της μάσκας. Το φαινόμενο maskne δεν αφήνει ανεπηρέαστο ούτε το ισχυρό φύλο. Ετσι πολλοί αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν εκτός από το να πλένουν το πρόσωπό τους.

Ας δούμε τα βασικότερα tips για την καθημερινή περιποίηση της ανδρικής επιδερμίδας.

* Μετά το ξύρισμα είναι απαραίτητο να απλώνετε στο δέρμα μία καταπραϋντική, προστατευτική σύνθεση χωρίς οινόπνευμα. Μπορεί να είναι ένα after shave ή μία ενυδατική κρέμα. Το ξύρισμα είναι μία απολεπιστική διαδικασία για το δέρμα. Επιπλέον πρέπει να γνωρίζετε ότι το ζεστό νερό μειώνει τα φυσικά έλαια και τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα.

* Ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου και η αφαίρεση των ρύπων της ατμόσφαιρας είναι σημαντικός παράγοντας για μια υγιή και όμορφη ανδρική επιδερμίδα. Μην  παραμελείτε την περιοχή του λαιμού. Επιλέξτε καθαριστικό σε μορφή  gel που ξεπλένεται με νερό, το οποίο είναι πρακτικό και αφήνει αίσθηση φρεσκάδας.

*Σειρά έχει μία ενυδατική κρέμα ή τζελ, ανάλογα με τον τύπο σας. Αν παρατηρείτε αυξημένη λιπαρότητα ή περιοδικά σπυράκια και μαύρα στίγματα, οφείλονται στη μάσκα. Αντικαταστήστε την ενυδατική σας με ένα λεπτόρρευστο τζελ που ρυθμίζει το σμήγμα. Εναλλακτικά, αν η επιδερμίδα σας παρουσιάζει ευαισθησία, επιλέξτε ένα δερμο-καλλυντικό σχεδιασμένο για αυτήν την περίπτωση.

* Κάντε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα.  Δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά βασική κίνηση για την καθαριότητα της επιδερμίδας, ιδίως αυτήν την περίοδο που επιβαρύνεται λόγω της μάσκας.

Προσοχή: Η απολέπιση να αποφεύγεται όταν το δέρμα είναι ερεθισμένο. Αντί αυτής, προτιμήστε να βάλετε μία καλλυντική μάσκα με άργιλο, που θα καθαρίσει σε βάθος τους πόρους και θα κάνει το δέρμα σας να αναπνεύσει.

* Στην περιοχή των ματιών απλώνετε ένα προϊόν το οποίο να έχει αποσυμφορητική δράση προκειμένου να μειώσετε το πρήξιμο και τυχόν ρυτίδες.

* Σημαντικό ρόλο επίσης παίζει η χρήση αντηλιακής κρέμας ώστε να αποφύγετε κηλίδες και δυσχρωμίες αλλά και για να αποφύγετε την πρόωρη γήρανση.

Ακολουθήστε τα παραπάνω tips και σύντομα θα δείτε αισθητή βελτίωση τόσο στην όψη όσο και στην υφή της επιδερμίδας σας.



agrinio24.gr