Μαθητές, δάσκαλοι και γονείς στη Γαλλία αγανακτούν για τα προβλήματα πρόσβασης στο Διαδίκτυο μετά την απότομη μετάβαση στην τηλεκπαίδευση, μια αλλαγή που έφερε τα δίκτυα σε κορεσμό και την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση.

Η εισαγγελία του Παρισιού και η κρατική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας διέταξαν έρευνες την Τετάρτη μετά τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπανκέ ότι η πλατφόρμα online δημόσιας εκπαίδευσης δέχεται συνεχείς κυβερνοεπιθέσεις. Η αυξημένη διαδικτυακή κίνηση και βλάβες σε διακομιστές επιδείνωσαν την κατάσταση, ισχυρίστηκε σύμφωνα με το Associated Press.

Όμως πολλοί αγανακτισμένοι γονείς και εκπαιδευτικοί λένε ότι έφταιξε και ο κακός σχεδιασμός.

«Συνέχεια έπρεπε να κάνω ανανέωση σελίδας, ανανέωση, ανανέωση» διαμαρτυρήθηκε την Τετάρτη στο AP η Μαελά Βερκούστρ, καθηγήτρια ιστορίας και γεωγραφίας, ενώ όσοι μαθητές κατάφεραν να συνδεθούν «συνέχεια έπρεπε να περιμένουν, να περιμένουν, να περιμένουν» στον εικονικό χώρο αναμονής. Πολλά μαθήματα ακυρώθηκαν ή πραγματοποιήθηκαν με μειωμένη συμμετοχή.

«Όλοι έχουν αρχίσει να εκνευρίζονται. Έχουμε κουραστεί από αυτή την κατάσταση» είπε η καθηγήτρια.

Τα γαλλικά εκπαιδευτικά ιδρύματα λειτουργούσαν κανονικά τους τελευταίους επτά μήνες, καθώς η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να μην τα ξανακλείσει προκειμένου να μην μένουν πίσω οι μαθητές και να μπορούν οι γονείς τους να εργάζονται.

Την περασμένη εβδομάδα όμως η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει και να διακόψει ξανά τα διά ζώσης μαθήματα λόγω αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 που φέρνει τα γαλλικά νοσοκομεία στα όριά τους.

Η Γαλλία βρίσκεται ψηλά στη λίστα των χωρών με τους περισσότερους νεκρούς, οι οποίοι ξεπερνούν τους 97.000.

in.gr



agrinio24.gr