Τo μήκους 30,5 μέτρων αυτοκίνητο με την ονομασία American Dream που μέχρι σήμερα κατέχει τον τίτλο του μακρύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο έχει μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή καθώς πρόσφατα έγινε το project για ανακατασκευή με συμμετοχή και νέων μηχανικών.

Η χώρα της υπερβολής δεν θα μπορούσε να μην έχει στην κατοχή της και το ρεκόρ του μακρύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο. Το American Dream κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ το 1986 καταγράφηκε στο βιβλίο Guinness για ένα ρεκόρ που δεν έχει ξεπεραστεί έως σήμερα. Το μήκος του αυτοκινήτου ξεπερνά τα 30 μέτρα καθιστώντας το ως το μακρύτερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Η ιδέα της δημιουργίας του ανήκει στον Jay Ohrberg ο οποίος ήταν γνωστός στο Hollywood για την ικανότητά του στις μετασκευές. Πρακτικά είναι ο πατέρας μερικών από τα πιο διάσημα τετράτροχα της μικρής και μεγάλης οθόνης καθώς ευθύνεται για τον KITT της σειράς Ιππότης της Ασφάλτου, την DeLorean του κινηματογραφικού sequel Επιστροφή στο μέλλον, τον General Lee των Dukes of Hazzard, πολλών Batmobile, του σκαραβαίου Herbie και πολλών ακόμα.

Το American Dream αποτέλεσε το προσωπικό του στοίχημα για το πόσο μακριά μπορεί να φθάσει κάποιος που είναι αποφασισμένος και αγαπά πραγματικά αυτό που κάνει. Ως βάση και αυτοκίνητα δωρητές χρησιμοποιήθηκαν αρκετές Cadillac Eldorado με το τελικό αποτέλεσμα να έχει αρκετά εντυπωσιακά αριθμητικά στοιχεία όπως τα 30,5 μέτρα μήκους, οι 26 τροχοί, οι δύο κινητήρες και η ικανότητα μεταφοράς έως και 75 επιβατών. Μάλιστα το αυτοκίνητο μπορούσε να οδηγηθεί και από τα δύο άκρα του. Βέβαια ποτέ δεν κυκλοφόρησε στο δρόμο καθώς δεν μπορούσε να εκδώσει άδεια χρήσης στο δρόμο και βέβαια υπήρχε και το πρακτικό πρόβλημα της αδυναμίας του να στρίψει. Ωστόσο  διέθετε απίθανες ευκολίες και υπηρεσίες όπως μίνι μπαρ, τηλεοράσεις, τηλέφωνο, μεγάλο κρεβάτι με στρώμα νερού, spa, πισίνα ενώ στο πίσω μέρος υπήρχε και ελικοδρόμιο που μπορούσε να γίνει και γήπεδο για mini γκολφ.

Η ιδιαιτερότητα του αυτοκινήτου του επέτρεψε να γνωρίσει πολύ μεγάλη δημοσιότητα η οποία κράτησε περίπου μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Στη συνέχεια έμεινε στα αζήτητα για δεκαετίες και ανακαλύφθηκε και πάλι το 2010 παρατημένο και σκουριασμένο. Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από τον Mike Manning που διδάσκει νέους τεχνίτες πώς να δουλεύουν επάνω σε αυτοκίνητα και αποφάσισε να βάλει σαν στόχο των μαθητών του την πλήρη ανακατασκευή του American Dream. Το σχέδιο όμως εγκαταλείφθηκε λόγω υπερβολικών δυσκολιών μέχρι σήμερα που ο νέος του ιδιοκτήτης Mike Dezer σε συνεργασία με τον προηγούμενο και τους σπουδαστές του θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν το δύσκολο έργο. Η δουλεία ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι και οι σημερινές αναφορές σημειώνουν πως έχει ολοκληρωθεί η εξωτερική ανακατασκευή οπότε μάλλον το American Dream δεν βρίσκεται πλέον τόσο μακριά στο να αποκτήσει την παλιά του λάμψη.




Πηγή