Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε τάρτα λεμονιού. Μία εύκολη συνταγή, με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.
ΥΛΙΚΑ
½ κούπα βούτυρο, μαλακό
¼ κούπα άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
1 κούπα λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
2 αυγά
3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
¼ κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175C και βουτυρώνουμε ένα ταψί.
Συνδυάζουμε το βούτυρο με την κούπα με την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό. Ρίχνουμε την μία κούπα αλεύρι και χτυπάμε.
Πιέζουμε τη ζύμη στο ταψί και πιέζουμε ξανά με ένα πηρούνι για να μην μην φουσκώσει.
Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να πάρει χρυσοκαφέ χρώμα, για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τις 3 κουταλιές αλεύρι στο μείγμα και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα και το ρίχνουμε στην ψημένη τάρτα.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.