Αν σας αρέσει η πανακότα τότε θα πρέπει να μπείτε στην κουζίνα και φτιάξετε την αυθεντική ιταλική συνταγή της.
Υλικά
600 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. φρέσκο γάλα
1 κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. ζάχαρη
5 φύλλα ζελατίνα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνα για 10 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και την κανέλα. Μόλις αρχίζει να φουσκώνει αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στύβουμε τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας με ένα μέχρι να διαλυθούν. Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν. Ξεφορμάρετε βουτώντας τα για λίγο σε ζεστό νερό και απολαμβάνουμε.
Εάν θέλουμε γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες, βατόμουρα κ.α