Με στόχο να ισχυροποιήσει τις υπηρεσίες νέφους στον χώρο της υγείας, η Microsoft εξαγοράζει για 19,7 δισεκατομμύρια δολάρια την εταιρεία Nuance Communications, η οποία ειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη και την αναγνώριση ομιλίας και είχε βοηθήσει στην ανάπτυξη του ψηφιακού βοηθού Siri της Apple.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται από το 2019 για την αυτοματοποίηση των διοικητικών και γραφειοκρατικών διαδικασιών σε μεγάλα συστήματα υγείας, μια αγορά που γιγαντώνεται καθώς η πανδημία στρέφει γιατρούς και ασθενείς στην τηλεϊατρική.

«Η Nuance προσφέρει το στρώμα τεχνητής νοημοσύνης στο σημείο παράδοσης των υπηρεσιών υγείας» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα.

Η εταιρεία του θα πληρώσει 56 δολάρια ανά μετοχή, προσφέροντας πρίμιουμ 22,86% σε σχέση με την τιμή στην οποία έκλεισε την Παρασκευή η μετοχή της Nuance.

Εκτός από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης ομιλίας σε υπηρεσίες υγείας, η Nuance παράγει επίσης λογισμικό για επιχειρήσεις όπως οι κατασκευαστές οχημάτων.

Η εξαγορά προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους κατόπιν έγκρισης των μετόχων της Nuance.

in.gr



agrinio24.gr