Το καλτσόνε είναι ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ για το σπίτι, το σχολείο, το γραφείο αλλά και για κυρίως γεύμα. Δείτε τι θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε.
Υλικά
300 γρ. αλεύρι
170 ml ζεστό νερό
1/2 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Για τη γέμιση
Σάλτσα ντομάτα
Κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ξηρά υλικά: αλεύρι, μαγιά, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε τα υγρά συστατικά στο μείγμα: το νερό λίγο κάθε φορά, το λάδι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια, σαν δίσκοι. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι δυο κουταλιές σάλτσα ντομάτα, το τυρί (όσο θέλουμε) και κλείνουμε τον κάθε κύλινδρο σφραγίζοντας καλά στις άκρες.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα καλτσόνε και στις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.