Για πολλές γυναίκες τα μακριά μαλλιά είναι πηγή αυτοπεποίθησης και δεν θα τα αποχωρίζονταν ποτέ, ανεξαρτήτως των εκάστοτε trends. Και ενώ πράγματι τα μακριά μαλλιά μπορούν να είναι πολύ εντυπωσιακά, πολύ εύκολα μπορούν επίσης να καταλήξουν να δείχνουν ατημέλητα. Για να διατηρήσετε λοιπόν τα μαλλιά σας όχι μόνο μακριά αλλά και υγιή, ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες.

10 κανόνες περιποίησης για μακριά μαλλιά

#1 Αποφύγετε τις χημικές επεξεργασίες

Αν ο στόχος σας είναι τα μακριά, πλούσια και υγιή μαλλιά, καλό θα ήταν να μείνετε μακριά από τις διάφορες χημικές επεξεργασίες που επιβαρύνουν την τρίχα σας και καθιστούν επιτακτικό το συχνό κούρεμα.

#2 Επιλέξτε το σωστό σαμπουάν

Αναζητήστε ένα σαμπουάν με μαλακτικές ιδιότητες, που έχει σχεδιαστεί ενάντια στο σπάσιμο της τρίχας και τις φθορές.

#3 Μη λούζεστε με καυτό νερό

Ξέρουμε ότι το ζεστό ντους στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας είναι μία από τις μικρές χαρές της ζωής, όμως το ζεστό νερό θαμπώνει την επιφάνεια της τρίχας. Προτιμήστε για το λούσιμο των μαλλιών σας το χλιαρό νερό.

#4 Εφαρμόστε ένα leave in conditioner

Για έξτρα ενυδάτωση, μετά το λούσιμο απλώστε στα μαλλιά σας ένα leave in conditioner, δηλαδή μία θρεπτική, μαλακτική σύνθεση που δεν ξεβγάζεται.

#5 Προσοχή στο styling

Αν θέλετε μακριά μαλλιά, προσέξτε τα εργαλεία styling που εκπέμπουν θερμότητα. Πριν από τη χρήση τους, εφαρμόστε απαραιτήτως κάποιο προϊόν που προστατεύει τα μαλλιά από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

#6 Επενδύστε σε εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης

Προτιμήστε καλλυντικά που είναι σχεδιασμένα για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

#7 Μην ξεχνάτε τη μάσκα (μαλλιών)

Μία με δυο φορές την εβδομάδα, απλώστε στα μαλλιά μια θρεπτική μάσκα που θα τα ενυδατώσει εντατικά ως τις άκρες τους.

#8 Ξεφορτωθείτε την ψαλίδα

Κόβετε ελάχιστα τις άκρες κάθε 1-2 μήνες για να απαλλάξετε τα μαλλιά από την ψαλίδα. Όσο κι αν επιθυμείτε να μακρύνετε γρήγορα τα μαλλιά σας, το τριμάρισμα είναι απαραίτητο προκειμένου να παραμένουν όμορφα και υγιή σε όλο το μήκος τους.

#9 Πείτε «όχι» στα σφιχτά χτενίσματα

Αποφύγετε τα σφιχτά χτενίσματα, όπως σινιόν, και αλογοουρές κοτσίδες γιατί τραυματίζουν την τρίχα και ταλαιπωρούν το τριχωτό της κεφαλής.

#10 Αντιμετωπίστε την τριχόπτωση

Όποτε παρατηρείτε ότι έχετε εποχική τριχόπτωση, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό έλαιο με φυτικά εκχυλίσματα που εξυγιαίνουν και τονώνουν την επιδερμίδα του κεφαλιού και τις ρίζες.



agrinio24.gr