Από την απεργία των τηλεοπτικών δημοσιογράφων εξαιρέθηκε σήμερα η συνέντευξη τύπου και η ενημέρωση για τον κορονοϊό από το Υπουργείο Υγείας και τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος είχε δίπλα του σήμερα, τον γενικό γραμματέα Υγείας, Παπαγιώτη Πρεζεράκο.

Ο Βασίλης Κικίλιας ξεκίνησε λέγοντας πως η κατάσταση παραμένει ακόμη πιεστική σε όλη τη χώρα, καθώς στις ηλικίας άνω των 60 παρατηρείται αύξηση στα κρούσματα. Τα περισσότερα νέα περιστατικά, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια εντοπίζονται στην Πιερία, το Κιλκίς, την Πέλλα, την Ξάνθη, την Ημαθία, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τη Φλώρινα.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στην δυτική Αττική, επισήμανε επίσης, ο κ. Κικίλιας και τόνισε ότι τα ποσοστά κάλυψης των ΜΕΘ Covid είναι:

  • στην Επικράτεια: 83%
  • στην Αττική: 77%
  • στη Θεσσαλονίκη: 91%

«Με αυτά τα ημερήσια κρούσματα αν προτεραιοποιούμε σαν κοινωνία το μήνυμα των Χριστουγέννων ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα; Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης;» διερωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας και συνέχισε: «Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία; Η κινητικότητα έχει επιδείξει μικρή αυξητική τάση παρά το lockdown. Το ερώτημα που τίθεται και είναι απλό και σκληρό, είναι το πού νοσηλεύει κανείς τους συμπολίτες του, πού μπορεί να βρει ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας αν δυσκολέψουν τα πράγματα».

iatropedia.gr



agrinio24.gr