Στην προμήθεια επιπλέον 10 εκατομμυρίων self test προχωρά η κυβέρνηση, μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσίευσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο νέος ανοιχτός διαγωνισμός γίνεται με σκοπό να εξασφαλιστούν εγκαίρως επιπλέον 10 εκατομμύρια self test, που θα χρησιμοποιηθούν για τις διαγνωστικές και επιδημιολογικές ανάγκες του πληθυσμού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, που περιλαμβάνονται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η καταληκτική ημερομηνία για τις προσφορές είναι η Κυριακή 11 Απριλίου, ενώ οι φάκελοι αναμένεται να ανοίξουν την επόμενη ημέρα.

Το ύψος του ποσού που θα διατεθεί για τα 10 εκατομμύρια τεμάχια, είναι 37,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο χρόνος παράδοσης των self tests θα είναι, όπως αναφέρεται ο συντομότερος που μπορεί να επιτευχθεί, όμως, δεν πρέπει να ξεπερνά τις 10 ημέρες από την ημέρα της σύμβασης. Αξιοσημείωτο είναι ότι η κυβέρνηση επισπεύδει τη διαδικασία για την προμήθεια των self tests, καθώς τη Δευτέρα 12 Απριλίου ανοίγουν τα Λύκεια σε όλη τη χώρα ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα. Η διανομή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ η πλατφόρμα self-testing.gov.gr αναμένεται να ανοίξει σύντομα.



agrinio24.gr