Υλικά για το κοτόπουλο:
600 g. κοτόπουλο στήθος
3 μικρά κρεμμύδια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπα fish sauce
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρος
¼ κουταλάκι του γλυκού μάραθο σπόρους ή σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σπόρους ή σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλιά της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
Για τη σάλτσα φυστικοβούτυρο:
150 g. Φυστικοβούτυρο
280 ml. γάλα καρύδας
50 ml. ζεστό νερό
1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό
1 σκελίδες σκόρδο
20 ml. χυμό λάιμ
25 g. φρέσκο τζίντζερ
1 πιπεριά τσίλι
2 κουταλιές της σούπας λεμονόχορτο
2 κουταλιές της σούπας fish sauce
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
2 ½ κουταλιές της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
3 κουταλιές της σούπας Παρθένο Σησαμέλαιο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το τοποθετούμε σε βαθύ γυάλινο σκεύος. Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αλέθουμε τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας με το κοτόπουλο και το μαρινάρουμε από 1-24 ώρες, σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα βάζουμε μαζί με το σησαμέλαιο σ΄ ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το τσίλι ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε καλά το φυστικοβούτυρο με το γάλα καρύδας, τον κουρκουμά, τη ζάχαρη, και το garam masala.Τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι μαζί με όλα τα υπόλοιπα συστατικά της σάλτσας και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί. Αν έχουμε τη δυνατότητα ψήνουμε το φιλέτο κοτόπουλο στο grill, σε bbq ή σε σχάρα στα κάρβουνα. Ψήνουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά για όσο χρόνο χρειάζεται ώστε να παραμείνει τραγανό απ’ έξω και μέσα ζουμερό. Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε μεγάλη πιατέλα, περιχύνουμε με σάλτσα φυστικοβούτυρο – καρύδα, ψιλοκομμένο κόλιανδρο, τσίλι και λάιμ. Συνοδεύουμε με τα naan και ρύζι μπασμάτι.