Καλεσμένος στα «Μεσάνυχτα» και στην Ελεονώρα Μελέτη ήταν την Τετάρτη ο γνωστός δημοσιογράφος  Κώστας Τσουρός, ο οποίος και αναφέρθηκε στις κρίσεις πανικού που πάθαινε στο παρελθόν, αλλά και στις προβληματικές σχέσεις που είχε με τον πατέρα του.

«Οι κρίσεις πανικού μου βγήκαν όταν ήμουν στον στρατό. Το θυμάμαι σαν τώρα. Πήγα στον στρατό το 2006. Ήμουν 24 ετών όταν άρχισαν οι κρίσεις πανικού. Δεν ήταν από τον στρατό, σου συσσωρεύονται πράγματα και σκάει. Κατέληξα ότι είχα πολύ μεγάλο βάρος στην σχέση με τον πατέρα μου κι ότι πρέπει να του πω όσα ένιωθα για να σταματήσει αυτή η ταραχή μέσα μου. Το έκανα. Ήταν πιο δύσκολο για εκείνον, γιατί ήμουν πολύ κυνικός…

Δεν ξέρω αν θα άντεχα κι εγώ να τα ακούω από το παιδί μου. Θα άλλαζα τον τρόπο αν γύριζα τον χρόνο πίσω. Όχι αυτά που του είπα. Πλέον είμαστε πάρα πολύ καλοί φίλοι, ανταποκρίθηκε κι είναι εδώ.

Με βοήθησε η ψυχοθεραπεία. Από τότε σταμάτησαν οι κρίσεις πανικού. Αρχικά με φαρμακευτική αγωγή γιατί ήταν πολύ βαριά η περίπτωσή μου. Εκτός από τα κλασικά ότι νιώθεις πως πνίγεσαι, έχεις ταχυκαρδία, νομίζεις ότι θα πεθάνεις το επόμενο λεπτό και πας στο νοσοκομείο ενώ δεν έχεις τίποτα… Εγώ είχα φτάσει στο σημείο να καθηλωθώ στο κρεβάτι για δύο ημέρες και δεν μπορούσα σχεδόν να επικοινωνήσω. Δεν υπήρχε αφορμή.

Ήταν ένα διάστημα που ζούσα με φοβερούς πονοκεφάλους, ταχυκαρδίες, κλειστοφοβία κι αγοραφοβία. Αλλά ευτυχώς όταν έφτασα στο μηδέν, πήγα σε ψυχίατρο που μου έδωσε φαρμακευτική αγωγή για να γίνω λειτουργικός. Έπειτα ψυχοθεραπεία για τέσσερα χρόνια» είπε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Τσουρός.

govastileto.gr



Πηγή