Φτιάξτε τα πιο αφράτα και σοκολατένια μπισκότα για ένα τέλειο σνακ!
Υλικά για περίπου 25 cookies
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 αβγό
1 βανίλια
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
ξύσμα από 1 ή 2 λεμόνια (ανάλογα με το πόσο λεμονάτα τα θέλουμε)
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1½ φλ. του τσαγιού αλεύρι (ίσως να χρειαστεί λίγο περισσότερο)
ζάχαρη άχνη
Τρόπος παρασκευής
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αβγό και σιγά-σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας για το τέλος το αλεύρι με την μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα τάπερ στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια, διαμέτρου περίπου ενάμιση-δύο εκατοστών.
Σε μια λαδόκολλα ή δίσκο ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και ρολάρουμε τα μπαλάκια, έτσι ώστε να καλυφθούν ολόγυρα.
Ψήνουμε στους 180o C για 10-12 λεπτά. Η επιφάνεια τους μόλις βγουν από τον φούρνο είναι μαλακή και ελαστική, αλλά γρήγορα γίνονται τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά, ενώ θα έχουν «απλώσει» παίρνοντας ένα κυκλικό, επίπεδο σχήμα.