Φτιάξτε τα πιο αφράτα και σοκολατένια μπισκότα για ένα τέλειο σνακ!

Υλικά για περίπου 25 cookies

125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1 αβγό

1 βανίλια

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

ξύσμα από 1 ή 2 λεμόνια (ανάλογα με το πόσο λεμονάτα τα θέλουμε)

1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1½ φλ. του τσαγιού αλεύρι (ίσως να χρειαστεί λίγο περισσότερο)

ζάχαρη άχνη

Τρόπος παρασκευής

Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αβγό και σιγά-σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας για το τέλος το αλεύρι με την μπέικιν πάουντερ.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα τάπερ στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια, διαμέτρου περίπου ενάμιση-δύο εκατοστών.

Σε μια λαδόκολλα ή δίσκο ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και ρολάρουμε τα μπαλάκια, έτσι ώστε να καλυφθούν ολόγυρα.

Ψήνουμε στους 180o C για 10-12 λεπτά. Η επιφάνεια τους μόλις βγουν από τον φούρνο είναι μαλακή και ελαστική, αλλά γρήγορα γίνονται τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά, ενώ θα έχουν «απλώσει» παίρνοντας ένα κυκλικό, επίπεδο σχήμα.



Πηγή