Χρόνος Προετοιμασίας
15 Λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος
30 Λεπτά

Μερίδες
10-12

Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολο

Υλικά

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
Λίγη ζάχαρη άχνη
Υλικά για την κρέμα

1 λίτρο γάλα πλήρες
180 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κορν φλάουρ
4 μεσαία αυγά
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
Ξύσμα πορτοκάλι
1 βανίλια
Προετοιμασία σφολιάτας

Παίρνουμε ένα ταψί, στο μέγεθος περίπου της σφολιάτας μας, στρώνουμε μέσα
αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Έπειτα, ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, το πασπαλίζουμε παντού με ζάχαρη άχνη και το τοποθετούμε ανάποδα με την ζάχαρη άχνη στο κάτω μέρος μέσα στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί.

Αμέσως μετά, αφαιρούμε το χαρτί της συσκευασίας από την σφολιάτα μας, πασπαλίζουμε καλά και την άλλη επιφάνεια της με ζάχαρη άχνη και την σκεπάζουμε με ένα αντικολλητικό χαρτί. Αφού σκεπάσουμε την σφολιάτα μας, τοποθετούμε πάνω της ένα ελαφρύ ταψί, ώστε όσο ψήνετε
να μην φουσκώσει πολύ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, στην μεσαία σχάρα για περίπου 15 λεπτά. Αμέσως μετά, αφαιρούμε το ταψάκι πάνω από την σφολιάτα μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.

Εκτέλεση για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το γάλα με την ζάχαρη, το ξύσμα και την
βανίλια μέχρι να πάρουν μια βράση.

Έπειτα, σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά με το κορν φλάουρ, τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και αμέσως μετά αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα πολύ πιο έντονα.

Αφού τα ανακατέψουμε καλά, επιστρέφουμε το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα μας
συνεχίζοντας το βράσιμο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με το σύρμα συνεχόμενα μέχρι
να γίνει μια σφιχτή κρέμα.

Τέλος, κατεβάζουμε την κρέμα μας από την φωτιά, προσθέτουμε την λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να την απορροφήσει καλά η κρέμα μας.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, την κλείνουμε πολύ καλά με διάφανη μεμβράνη που
εφάπτεται πάνω στην κρέμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.

Στήσιμο μιλφέιγ

Αφού κρυώσει η σφολιάτα μας, την κόβουμε σε 4 ίσα μέρη.

Έπειτα, βάζουμε την κρέμα μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη.

Παίρνουμε το ένα κομμάτι σφολιάτας και ξεκινάμε να κάνουμε γραμμές με την κρέμα μας σε όλο το μήκος και το πλάτος της.

Αμέσως μετά, τοποθετούμε την επόμενη σφολιάτα πάνω από την κρέμα και συνεχίζουμε ομοίως την ίδια διαδικασία.

Τέλος, πασπαλίζουμε το τελευταίο μας φύλλο με ζάχαρη άχνη

Πηγή: dimitriosmakriniotis.gr, govastileto.gr



Πηγή