To «Lupin» είναι η γαλλική σειρά που σαρώνει τώρα στο Netflix, με πρωταγωνιστή τον ταλαντούχο Omar Sy στο ρόλο του Assane Diop.

Ζητώντας εκδίκηση για το θάνατο του πατέρα του, ο Assane ασχολείται με μια σειρά από ληστείες, πριν ξεκινήσει ένα παιχνίδι κρυφτού και καταδίωξης στο δεύτερο μέρος της σειράς. Αν έχετε ολοκληρώσει τη παρακολούθηση αυτής της σειράς και ενδιαφέρεστε για περισσότερες σαν κι αυτή, σας παρουσιάζουμε, με τυχαία σειρά, κάποιες παρεμφερείς.

Επομένως, χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή, το lordoftheseries.gr σας παρουσιάζει 6 τηλεοπτικές σειρές, στο ύφος του Lupin.

1. La Casa De Papel (2017-)

s1ppphmq

Ομοιότητες: Ληστεία & Διαφυγή από τη Αστυνομία

Το ισπανικό θρίλερ του Netflix, La Casa de Papel, είναι μια έντονη σειρά. Κάθε επεισόδιο οδηγεί στο επόμενο, χτίζοντας τη πλοκή μέχρι το εκρηκτικό φινάλε της πρώτης σεζόν 1. Πρωταγωνίστρια αυτής της ληστρικής αποστολής είναι η Τόκιο, μιας γυναίκα που θρηνεί τον θάνατο του συνεργάτη της. Όταν ο Καθηγητής την πλησιάζει και την στρατολογεί, μαζί με πολλούς άλλους τρομερούς και ποικίλους εχθρούς, αυτό που ακολουθεί είναι ένα παιχνίδι καταδίωξης, που υιοθετεί όλα τα χαρακτηριστικά των ειδών θρίλερ και κατασκοπείας.

2. White Collar (2009-2014)

ydy4ml3a

Ομοιότητες: Ύφος & Χαρακτήρες

Mε επιρροές από τη ταινία Catch Me If You Can (2002), το White Collar είναι μια σειρά που περιστρέφεται γύρω από έναν οικονομικό εγκληματία , γνωστός ως «Ολλανδός», ο οποίος συμφωνεί να βοηθήσει το FBI να πιάσει άλλους ομοϊδεάτες εγκληματίες χρησιμοποιώντας τη δική του εμπειρία, όντας κομπιναδόρος και αρχικλέφτης. Η σειρά έχει όλα τα συνηθισμένα κλισέ, που θα περίμενε κανείς από αυτό το είδος. Είναι όμως μια σειρά με ιστορίες επεισοδιακών περιπτώσεων και η συνεχώς εξελισσόμενη σχέση στο επίκεντρο της πλοκής δημιουργεί μια πραγματικά συναρπαστική τηλεοπτική πρόταση.

3. The Mentalist (2008–2015)

pm5rkrrp

Ομοιότητες: ‘Υφος & Iστορία

Ο Patrick Jane εργάζεται ως ανεξάρτητος σύμβουλος για το CBI (California Bureau Of Investigation) με ένα εντυπωσιακό κατάλογο λυμένων υποθέσεων σοβαρών εγκλημάτων, χάρη στις ικανότητες παρατήρησής του. Επιπλέον, χρησιμοποιεί επίσης συχνά τις πνευματικές του ικανότητες, ώστε να ομολογήσουν μάρτυρες και εγκληματίες. Με διάρκεια 7 σεζόν, το The Mentalist συνδυάζει τα παραπάνω σε διάφορα επεισόδια, γεμάτα ανατροπές και ενδιαφέρουσες ιστορίες. Υπάρχει επίσης μια ενδιαφέρουσα μακροχρόνια υπόθεση για τον Πάτρικ: η αναζήτηση του παρανοϊκού «Red John», που σκότωσε τη γυναίκα και την κόρη του. Αν σας άρεσε το ύφος του Lupin, τότε θα σας κερδίσει και αυτή η σειρά.

4. Whitechapel (2009-2013)

ucvbrf9l

Ομοιότητες: Μιμητής εγκληματίας & Μυστήριο

Tο Whitechapel είναι μια δραματική σειρά, με πρωταγωνιστές τους αστυνομικούς ερευνητές στην περιοχή Whitechapel του Λονδίνου. Ο νεοδιοριζόμενος Joe Chandler είναι ο κύριος χαρακτήρας εδώ, με συμπρωταγωνιστή τον αστυνόμο Ray Miles. Οι δύο τους σύντομα συνειδητοποιούν ότι ασχολούνται με ένα μιμητή δολοφόνο. Με διάρκεια 4 σεζόν, η πλοκή καταπιάνεται με πολλά και διαφορετικά ιστορικά εγκλήματα, με την πρώτη σεζόν να επικεντρώνεται γύρω από τον Jack The Ripper. Υπάρχει μια ποικιλία διαφορετικών επιρροών σε αυτήν τη σειρά, με αρκετά από τα αναμενόμενα κλισέ. Ωστόσο, η σειρά είναι αναμφισβήτητα ενδιαφέρουσα και η τέταρτη σεζόν τελειώνει αρκετά ικανοποιητικά.

5. Sherlock (2010-2017)

nl3qlqpe

Ομοιότητες: Χαρακτήρες, Μυστήριο & Plot Twists

Η προσαρμογή ενός κλασικού μυθιστορήματος στη σύγχρονη εποχή, διατηρώντας παράλληλα την ουσία του πρωτότυπου, δεν είναι ένα εύκολο επίτευγμα. Είναι κάτι που πολλές σειρές και ταινίες παλεύουν να επιτύχουν. Η σύγχρονη προσαρμογή του Sherlock του Steven Moffat, είναι αυτή που επανάφερε επιτυχώς την παραπάνω τάση, ως επί το πλείστον, με ένα άρτιο αποτέλεσμα στο ύφος και την αυθεντικότητα του βιβλίου και των χαρακτήρων του. Η φυσική χημεία μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, John Watson και Sherlock Holmes, είναι τελικά αυτό που κάνει αυτή τη σειρά τόσο καλή. Οι δύο τους δημιουργούν μία από τις καλύτερες σειρές του πρόσφατου τηλεοπτικού παρελθόντος. Οι ίδιες οι ιστορίες είναι αρκετά καλές και οι δύο πρώτες σεζόν είναι απολύτως φανταστικές και αξιόλογες.

6. Poirot (1989-2013)

Ομοιότητες: Αστυνομική Ιστορία & Μυστήριο

Το Poirot είναι μια σειρά, που αξίζει να συμπεριληφθεί στις προτάσεις μας. Πρωταγωνιστής σ’αυτή την αστυνομική σειρά είναι ο Βέλγος ντέντεκτιβ Ηρακλής Πουαρώ, δημιούργημα της Αγκάθα Κρίστι. Ενώ έχουν γίνει πολλές προσπάθειες επιστροφής αυτού του χαρακτήρα σε ένα σύγχρονο κοινό (ABC Murders), τελικά η πρωτότυπη σειρά είναι η πιο επιτυχής. Η δομή είναι αρκετά απλή, με μια βασική αυτοτελή υπόθεση, γύρω από διάφορα εγκλήματα, από κλέφτες τέχνης και νεκρούς γονείς έως αποτυχημένες διακοπές στο Ιράκ. Συμπρωταγωνιστής στο Poirot στην πλειοψηφία των επεισοδίων, είναι ο αξιόπιστος Βρετανός βοηθός του, Captain Hastings. Ο επικεφαλής επιθεωρητής της Scotland, Yard Japp εμφανίζεται επίσης περιστασιακά. Με διάρκεια 13 σεζόν, το Poirot είναι must watch για όλους τους fans, σειρών μυστηρίου.



Πηγή