Η πανδημία έχει αλλάξει ακόμα και τον τρόπο που κάνουμε το μακιγιάζ μας. Πλέον δίνουμε έμφαση στο βλέμμα, και όχι στα χείλη που κρύβονται κάτω από τη μάσκα. Ένα από τα εργαλεία μας για να τονίσουμε τα μάτια μας είναι φυσικά η μάσκαρα. Ας δούμε όμως πώς πρέπει να την αφαιρούμε σωστά προκειμένου να μην τραυματίσουμε την πιο εύθραυστη περιοχή του προσώπου. Επιπλέον μαθαίνουμε ποιο είναι το σωστό ντεμακιγιάζ των ματιών προκειμένου να προστατεύουμε και τις βλεφαρίδες.

Ο σωστός τρόπος για να αφαιρούμε τη μάσκαρα

Αρχικά, αποφεύγουμε τις συνθέσεις ντεμακιγιάζ με οινόπνευμα. Προτιμάμε τα διφασικά προϊόντα ή έλαια καθαρισμού, όπως το έλαιο καρύδας και το καστορέλαιο, που έχουν την ιδιότητα να διασπούν τις χρωστικές χωρίς τρίψιμο.

Η διαδικασία

  1. Ξεκινάμε πάντα το ντεμακιγιάζ μας πρώτα από την περιοχή των ματιών και έπειτα στο πρόσωπο.
  2. Αν φοράμε φακούς, τους αφαιρούμε προκειμένου να μην λερωθούν από τα έλαια της σύνθεσης ντεμακιγιάζ
  3. Εμποτίζουμε με τη σύνθεσή μας έναν δίσκο ντεμακιγιάζ και τον τοποθετούμε στο βλέφαρο. Τον αφήνουμε για περίπου μισό λεπτό, ώστε να ενεργοποιηθούν τα έλαια και η μάσκαρα να αρχίσει να διαλύεται.
  4. Αν έχουμε βάλει πλούσιες στρώσεις μάσκαρα, και έχει κάνει σκληρές τις βλεφαρίδες μας, τότε βάζουμε έξτρα ποσότητα καθαριστικού στον δίσκο ντεμακιγιάζ και τον αφήνουμε περισσότερη ώρα να δράσει.
  1. Στη συνέχεια, προχωράμε στην απομάκρυνσή της με απαλές κινήσεις. Η φορά της κίνησής μας είναι από τις ρίζες των βλεφαρίδων προς τις άκρες τους. Όχι από δεξιά προς τα αριστερά.
  2. Αν χρειαστεί εμποτίζουμε νέο δίσκο ντεμακιγιάζ μέχρι να μη βλέπουμε υπολείμματα της μάσκαρα.
  3. Συνεχίζουμε με το ντεμακιγιάζ του υπόλοιπου βλέφαρου.

Tip: Αν οι βλεφαρίδες μας μαδάνε ή φαίνονται πιο αδύναμες απ’ ό,τι συνήθως, πιθανότατα η μάσκαρα έχει λήξει. Οι ειδικοί συστήνουν ότι δεν πρέπει να τη χρησιμοποιούμε πάνω από 3 μήνες. Ωστόσο αυτό είναι σχετικό, και ανάλογα με τη χρήση της και το μέρος που τη φυλάμε μπορεί η διάρκεια ζωής της να είναι μεγαλύτερη.



agrinio24.gr